Bale bijna voor een prikje naar Hamburg

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Bale bijna voor een prikje naar Hamburg
Foto: © Photonews

Dat een wereldster als Gareth Bale een paar jaar terug nog geklasseerd werd als linksachter, is verbazingwekkend. Hij mocht in principe weg bij Tottenham en zat blijkbaar bijna bij Hamburg. De deal ging niet door, Redknapp zette hem een rij hoger en de rest is geschiedenis.

Gareth Bale kwam via Southampton bij Tottenham, maar had het moeilijk om zich door te zetten. Martin Jol, die Bale zag aankomen bij The Spurs vlak voor zijn ontslag, wou de Welshman maar al te graag binnenhalen bij Hamburg SV. "Tottenham zag hem als een linksback, maar de beste linksachter ter wereld was hij niet."

Jol zag in Bale iets meer. "Hij was stukken creatiever en hij had een enorme versnelling. Iedereen zag wel dat hij meer geschikt was voor een meer aanvallende rol. Redknapp zag dat gelukkig na een tijdje ook. Ik zag zijn potentie meteen, maar anderen dachten er anders over."

De oefenmeester was ontslagen bij Tottenham en wou Bale binnenhalen bij zijn nieuwe werkgever, Hamburg. "Ik wou hem naar HSV halen. Alleen kostte hij iets te veel. We zouden vijf of zes miljoen euro moeten betalen. Dat was er niet. Verhuren wou Tottenham niet doen. Hij kwam er niet doorheen bij Spurs, dus leurden ze met Bale elders." Een gemiste kans, lijkt ons. Gareth Bale voor vijf miljoen? Een koopje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties