Rode Duivels nummer vier van de wereld: "We staan waar we verdienen te staan"

Rode Duivels nummer vier van de wereld: "We staan waar we verdienen te staan"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels schrijven eind oktober nog maar eens geschiedenis. Vincent Kompany en landgenoten springen namelijk naar de vierde stek op de FIFA- ranking. Enkel Duitsland, Argentinië en Colombia gaan ons nog voor. "Het is voer voor discussie, maar uiteindelijk staan we waar we verdienen te staan."

Door Cédric De Volder

En het kon eigenlijk nog beter. Een overwinning in Bosnië-Herzegovina zou de Rode Duivels zelfs over Colombia doen wippen. Enkel Nederland moet er echter aan geloven. Al blijft het natuurlijk een stukje geschiedenis: België stond een dikke twee jaar geleden tussen voetbaldwergen, maar kampeert nu al in de top vijf.

"En we zullen blijven stijgen", merkt Jan Ceulemans fijntjes op in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Met alle respect voor Andorra, Cyprus en Israël, maar we spelen tegen tegenstanders die niet van ons niveau zijn. Eigenlijk vind ik nog steeds dat Bosnië-Herzegovina het enige land is dat ons in de problemen kan brengen."

België zal blijven stijgen op de FIFA-ranking

Ondertussen laat België op de ranking grote namen als Spanje, Uruguay en Brazilië achter zich. Maar hoe correct is die ranglijst? "De Rode Duivels behoren zeker en vast tot de beste tien voetballanden ter wereld", gaat de Belgische recordinternational verder. "Die vierde plaats is voer voor discussie, maar uiteindelijk staan we waar we verdienen te staan. Daar dient zo'n klassement voor."

"Maar ik denk eigenlijk niet dat de spelers bezig zijn met de plaats op de FIFA-ranking", besluit Ceulemans. "We hebben de voorbije twee jaar een schitterend parcours afgelegd. Enkel Argentinië was te sterk in een wedstrijd met inzet. Maar nu is vooral de kwalificatie voor het EK van belang. En laat ons eerlijk zijn: het zou een schande zijn als we dat niet halen, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties