Biglia: "Het voetbal kent ondankbare mensen, Van Holsbeeck is daar een van"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 64 reacties
Biglia: "Het voetbal kent ondankbare mensen, Van Holsbeeck is daar een van"
Foto: © photonews

Lucas Biglia trok in de zomer van 2013 de deur van het Vanden Stockstadion definitief achter zich dicht. Hoewel de Argentijn bij paars-wit uitgroeide tot een echte publiekslieveling, is de relatie met manager Herman Van Holsbeeck verzuurd geraakt.

Het incident waarbij hij tijdens de winterbreak van 2013 door een migraineaanval later terugkeerde uit Argentinië, vertroebelde de relatie met het bestuur. "Plots kreeg ik een dokter, een advocaat en een politieagent op mij afgestuurd om na te gaan of ik al dan niet ziek was", aldus Biglia in Het Laatste Nieuws. "Uiteraard kon ik een doktersbewijs voorleggen. Anderlecht maakte zich op geen enkel moment zorgen om mijn fysieke toestand, wel voor welke transferprijs ze mij konden verkopen."

Ook nu zindert het voorval nog na bij de gewezen aanvoerder van de Brusselaars. "Ik zie heel deze affaire als een zwarte vlek op mijn cv. Ik heb me zeven jaar als een echte prof gedragen en de club nooit in diskrediet gebracht. Ik kreeg de volledige verantwoordelijkheid om Anderlecht kampioen te maken. Maar heeft Anderlecht ooit Biglia bedankt? Nooit. Het voetbal kent nu eenmaal ondankbare mensen. Van Holsbeeck is daar een van. Ik kan op mijn beide oren slapen, ik heb gedaan wat ik moest doen."

Zijn woorden doen erg veel pijn

Herman Van Holsbeeck is verrast met de uitspraken van de Argentijnse international. "Zijn woorden doen erg veel pijn", laat de manager weten. "Ik heb altijd voor hem gevochten, maar het geheugen van sommige voetballers is kort. Als hij vandaag een vedette is, dan is dat voornamelijk te danken aan Anderlecht. Niet omgekeerd. Ondanks alles blijf ik wel een bewonderaar van Biglia."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties