Defour tegenover de club van zijn hart

Caroline Tonnelier
| 8 reacties
Defour tegenover de club van zijn hart
Foto: © photonews

Steven Defour heeft het bij de fans van zijn ex-clubs Standard en KRC Genk verkorven, maar verwacht dat de supporters van KV Mechelen hem vanavond in de armen sluiten. Hij keert met Anderlecht terug naar de ploeg waar hij het grootste deel van zijn jeugdopleiding kreeg.

In Het Nieuwsblad steekt de Rode Duivel zijn liefde voor Malinwa niet onder stoelen of banken. "De supporters van KV Mechelen zullen mij graag zien komen want veel jeugdvrienden hebben hier een abonnement genomen. De liefde is trouwens wederzijds. Het Mechelse publiek beschouw ik als één van de warmbloedigste in het land."

De middenvelder is niet alleen onder de indruk van de fans, maar heeft ook veel te danken aan de club op zich. "Zij hebben mij als jeugdspeler gevormd. Als puber had ik één doel, het eerste elftal van KV Mechelen halen. Het faillisement van de club heeft mijn plannen doorkruist. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken."

Carrière afsluiten bij Malinwa?

Hij is ook nooit vergeten wat voorzitter Timmermans voor hem deed. "Hij is een vriend voor het leven. We zijn elkaar nog tegen het lijf gelopen na de wedstrijd tegen Andorra. Elk gesprek eindigt op dezelfde manier, hij zegt mij dat ik mijn carrière moet afsluiten bij KV Mechelen. Ik denk dat hij het meent ook."

Defour sluit niet uit dat hij inderdaad ooit nog bij de Maneblussers terechtkomt, maar is voorzichtig over zijn toekomst. ""De cirkel zou natuurlijk rond zijn. Maar ik heb geleerd om geen carrièreplanning meer te maken. Ik heb mij te veel vergist de laatste jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties