Hasi over Tielemans: "Ik wil hem ook niet te snel opzadelen met leiderschap"

Hasi over Tielemans: "Ik wil hem ook niet te snel opzadelen met leiderschap"
Foto: © Photonews

Youri Tielemans gaf als een volwassen man donderdag zijn eerste persconferentie. Besnik Hasi was niet verbaasd, want hij weet het al lang: "Youri is gewoon een leider."

Johan Walckiers in Neerpede

Tielemans zet de lijnen uit en wil zelfs een penalty nemen bij een 0-0. "Dat is gewoon eigen aan hem. Hij doet me denken aan de jonge Kompany. Maar hij heeft nog veel stappen te zetten. Al blijf hij er allemaal rustig onder. Maar hij is een leider. Dat weet ik en dat ziet iedereen."

Dat Tielemans zo lang beschermd werd, begrijpt Hasi wel. "Zijn entourage vindt dat hij zich op school moet concentreren ook. En daarbij heeft hij nooit de tijd om echt kind te zijn. Maar we hebben nooit schrik gehad dat hij dingen ging zeggen die niet mochten. Daarvoor is hij te matuur. Hij wil corners trappen, vrije trappen, strafschoppen... Hij weet waar hij mee bezig is."

"Maar het zou niet eerlijk tegenover hem zijn om hem nu al de leider van de ploeg te maken. Binnen een paar jaar kan hij dat worden. Bij Dinamo Zagreb kwam ik ook in een ploeg met Zvonomir Boban. En op zijn 19de was die ook kapitein van de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties