Chancel Mbemba bezorgt asielzoekers dag van hun leven

Chancel Mbemba bezorgt asielzoekers dag van hun leven
Foto: © Photonews

Chancel Mbemba heeft zich geëngageerd om peter van het voetbalproject van Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, in Brussel te worden. En de Congolees doet dat met hart en ziel: "Het doet me denken aan mijn situatie toen ik pas in Europa aankwam."

Mbemba bezorgde de mensen in het opvangcentrum in de Palmboomstraat in Brussel de dag van hun leven. Het was voorzien als een kleine perssamenkomst, maar iedereen wou de ster van paars-wit zien en met hem op de foto staan. "Het is ongelooflijk dat een man als Chancel hier anderhalf uur voor wil vrijmaken", zei Benoit Genin, coördinator van het voetbalproject. "Sinds zes jaar hebben we hier een sportprogramma. Deze mensen wachten soms maanden en dit creëert banden: tussen hen onderling, maar ook met de medewerkers en de stafleden."

Mbemba zelf nam tijd om iedereen een handtekening te geven of met hen op de foto te gaan. "Toen ik naar Europa kwam, zat ik ongeveer dezelfde situatie. Ik had ook geen papieren. In Afrika kende ik dezelfde miserie als zij. Ik hoop dat ze allemaal zullen slagen in het leven."

Mbemba deelde uitrustingen en schoenen uit, maar daar bleef het niet bij. "Ze worden ook uitgenodigd op een match van Anderlecht en ik zal ook naar sommige van hun matchen gaan kijken", beloofde hij. "Voor mij is hiermee de kous niet af. Ik ben er voor hen en wil voor hen iets doen. Ik ben hier niet alleen om een shirt af te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties