Blessurelast Gent neemt toe voor de topper, Depoitre er mogelijk niet bij

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Blessurelast Gent neemt toe voor de topper, Depoitre er mogelijk niet bij
Foto: © Photonews

Zondag speelt AA Gent de topper tegen leider Anderlecht. Inzet? De herfsttitel in de Jupiler Pro League. Bij beide ploegen zijn een pak spelers twijfelachtig. Ook in Gent loopt de ziekenboeg weer wat voller.

Sander De Graeve in Gent

Zo leek linksback Oussalah vorige week al dichtbij een terugkeer, maar die komt er voorlopig niet. "Oussalah heeft vorige week geprobeerd, maar is hervallen. Bij een nieuwe scan is toch iets te zien. Hij blijft problemen hebben aan de rug, maar nu ze dat vastgesteld hebben, moet het stilaan de goeie kant op gaan."

Ook achter de naam van kapitein Sven Kums prijkt opnieuw een groot vraagteken. "Kums sloot nog niet aan bij de groep, maar traint goed individueel. Als hij daar geen reactie van ondervindt, traint hij morgen mee met de groep."

Depoitre een vraagteken

Met Laurent Depoitre valt op de valreep nog een belangrijke speler misschien overboord. "Laurent is ziek, hij heeft een keelontsteking. Hij trainde gisteren en vandaag niet en zal ook morgen niet in actie komen. Hij is twijfelachtig, het wordt afwachten voor zondag. Verder is Caenepeel geopereerd aan zijn sinussen, die mag vrijdag wellicht terug trainen."

Vanhaezebrouck heeft het niet graag over spelers die er niet bij kunnen zijn. Niet over die bij zijn ploeg en ook niet over die bij de tegenstander. Of Depoitre een groter gemis zou zijn dan Kums, wilden we graag weten. "Dat zal achteraf blijken, iedere speler is belangrijk. We hebben geen tweede Depoitre en geen tweede Kums. We lossen het op. Ik wil niets afdoen van de kwaliteiten van Kums en Depoitre, maar als ik zeg dat we zo verzwakken, doe ik de jongens op de bank oneer aan."

Ook over Steven Defour wou hij het niet hebben. "Ik klaag niet over eigen blessures en ga het ook niet te veel over die van de tegenstander hebben. Wat ze hebben met Defour is vergelijkbaar met wat wij met Kums hebben."

Beter nieuws is er voor Pedersen. "Nicklas heeft vandaag voor het eerst alles meegedaan met de groep. Heel beredeneerd en uiteraard zonder contact, maar hij deed het goed. Klaar is hij zeker niet, maar hij staat alweer een stap verder. Vooral het gevoel van die training in groep te doen, zal hem plezieren. Nu moeten we morgen afwachten wat de reactie daarop is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties