Gershon kijkt vol goesting uit naar Anderlecht: "We willen gewoon de beste zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Gershon kijkt vol goesting uit naar Anderlecht: "We willen gewoon de beste zijn"
Foto: © Photonews

Zondagmiddag staat in Gent het duel om de leidersplaats op het programma tussen AA Gent en Anderlecht. Vooral voor Rami Gershon is dat even wennen. De Israëlische verdediger speelde nog nooit om de eerste plek en vocht niet zo lang geleden nog met Waasland-Beveren tegen degradatie.

Sander De Graeve in Gent

Het doet Gershon duidelijk deugd, zo eens bovenin meedraaien. De verdediger van de Buffalo's straalt wanneer hij in het wellness-centrum aan onze tafel plaatsneemt. "Als je tegen de degradatie is er veel meer druk dan nu het geval is. Vorig jaar bij Waasland-Beveren stond het mes echt elke wedstrijd op de keel."

"Pas op, nu is er ook druk, maar het is niet echt die verlammende angst als bij een degradatiegevecht. Dan maak je je echt zorgen over de toekomst." Gershon moet even denken aan een woord om het gevoel dat bij Gent nu leeft te beschrijven en flapt er dan iets oer-Vlaams uit. "Goesting! Dat is het!"

Het is nieuw voor de Israëlische verdediger, voor de prijzen spelen. "Ook bij Standard had ik de kans nog niet om voor de eerste plaats te spelen. Ik moet toegeven dat het leuk is, ik kijk echt uit naar die match. Anderlecht is toch de grootste ploeg in onze competitie. Of ik er goeie herinneringen aan heb? Dat niet, ik won nog nooit van Anderlecht."

Het is het ideale moment om daar verandering in te brengen. Gent speelt de laatste weken uitstekend en pakte een punt op Club Brugge, waar het misschien meer verdiende. Enkel tegen Lierse was het wat minder, maar Gershon rekent zondag vooral op de steun van de Ghelamco Arena. "We spelen goed en we geloven in onszelf. Het volle huis zal ons ook naar voren stuwen. Die twaalfde man zal echt aanwezig zijn."

Net als de rest bij Gent neemt Gershon af en toe gas terug. "We moeten met de voetjes op de grond blijven. Als we naar onderen kijken zien we dat er helemaal nog geen kloof is tussen ons en de zevende in de stand." Bij Gent spreken ze nog steeds enkel over Play-off I.

Je moet eens naar de Gentse prijzenkast kijken. Tien landstitels ga je er niet vinden, hé

Toch mag en moet men stilaan op meer mikken bij dit Gent. "Natuurlijk heb je ambitie als voetballers. We kunnen nu wel zeggen dat het doel Play-off I is, maar natuurlijk hopen we op meer. Je hebt doelen en daarnaast heb je ook dromen. We willen gewoon de beste zijn. Als team en als individu. We moeten echter ook realistisch zijn. Ga eens kijken in de prijzenkast van Gent. Tien landstitels ga je er niet vinden, hé."

De tegenstander van zondag zit al over de dertig trofeeën. Veel ervaring heeft het team niet, maar Gershon is onder de indruk van het jonge Anderlecht. "Het blijft Anderlecht. Ze verkopen hun beste spelers en blijven toch de beste. We mogen hen niet onderschatten zoals Arsenal deed. Je kon het zien when they took the feet off the gas. Dat moeten wij ten allen koste vermijden." Afspraak zondagmiddag in de Ghelamco Arena dus. Wij kunnen alvast niet wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties