Sprokkels: Coucke werd even euforisch en EK U21 wordt uitgebreid

Sprokkels: Coucke werd even euforisch en EK U21 wordt uitgebreid
Foto: © Photonews

Overal ter wereld is men momenteel lekker aan het ballen. Gevolg: veel kleine nieuwtjes. Onze redactie giet die dagelijks in een handig overzicht.

Coucke even euforisch

Na de ruime zege van Club Brugge en de vroege voorsprong voor Lokeren werd Marc Coucke even euforisch op Twitter... Hij zag KV Oostende (momenteel tiende) binnenkort al in Europa!

Derdeklasser haalt ‘man van tien miljoen’

Andrea Dossena, die ooit voor tien miljoen euro door Liverpool werd overgenomen van Udinese, tekende nu een contract bij de bescheiden Engelse derdeklasser Leyton Orient. Dossena speelde vorig seizoen nog voor Sunderland, maar werd daar bedankt voor bewezen diensten. De voormalige speler van o.a. ook Napoli en Palermo, vond geen nieuwe club en zal nu zijn carrière dus op lager niveau voortzetten.

EK U21 krijgt uitbreiding

De Europese Voetbalbond Uefa maakte vandaag bekend dat in 2017 twaalf landen mogen deelnemen aan het tornooi. Tot op de dag van vandaag was het deelnemersveld beperkt tot acht ploegen. Onze Jonge Duivels liepen de kwalificatie voor het EK van 2015 nog mis omdat het tweede eindigde achter Italië.

Alaba niet meer in actie dit jaar

Alaba van Bayern München moet worden geopereerd aan de knie. Hij zal dit jaar niet meer in actie komen en wordt begin 2015 terug verwacht.

Walcott is het beu

Steeds krijgt Theo Walcott dezelfde vraag. "Ben je nu wel echt de snelste bij Arsenal?" Met jongens als Oxlade-Chamberlain en Ryo Miyaichi in de buurt toch geen onlogische kwestie, maar de spits krijgt het op zijn heupen. Hij geeft voor eens en voor altijd het antwoord.

Schaken in op Anderlecht

Je ploegmakkers 3-3 zien terugkomen op Arsenal, dan kan het hoofd al eens bol staan. N'Sakala heeft er iets op gevonden. Na de spieren gooit hij ook de hersenen eens los tegen een lid van de technische staf. Hij won nog ook.

Obertan maanden out

Newcastle heeft een probleem: het moet Obertan drie tot vier maanden missen. Hij is een van de sterkhouders bij de club.

Messi gaat met het record van Ronaldo aan de haal!

Ronaldo ging als eerste achter het record van Raúl aan. Die scoorde maar liefst 71 goals in de Champions League. Simon Mignolet voorkwam dat door een paar stevige reddingen. Messi deed het gisteren wel, door twee keer te scoren in de Amsterdam Arena.

Ook de scheidsrechters met speciale veters

Niet alleen heel wat clubs uit eerste klasse komen volgend weekend in actie met regenboogveters. Ook de scheidsrechters steunen de actie die strijd levert tegen homofobie.

Staking bij voetbalbond uitgesteld

De werknemers van de KBVB zijn nog steeds niet tevreden. Het overleg gaat verder, maar de toegeving (enkele ontslagen minder) is voorlopig onvoldoende. Gisteren werd een stakingsaanzegging ingediend, maar volgens HNB komt er voorlopig geen staking.

Cercle gaat versterken

Cercle Brugge weet dat het alle hens aan dek is en na het supportersprotest zijn ze nu duidelijk: we zoeken versterkingen voor januari. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties