Praet stelt gerust: "Een vertrek in januari is uitgesloten"

Praet stelt gerust: "Een vertrek in januari is uitgesloten"
Foto: © Photonews

Dennis Praet is de man in vorm en in the picture. Na alweer een prachtprestatie in de CL en zijn selectie voor de Rode Duivels stond hij vrijdag de pers te woord. En het moet gezegd: ook daarin is Praet geëvolueerd. Hij komt recht voor zijn mening uit. "Op het veld ben ik wel geen prater", zegt hij.

Johan Walckiers in Neerpede

Dennis Praet glunderde. En terecht, want op die selectie voor de nationale ploeg wachtte hij nu toch al een tijdje. Maar Marc Wilmots raakte onder de indruk van zijn matchen in de Champions League.

Dennis, hoe voelt dit nu?

"Zeker en vast een heel leuk gevoel. Het is een enorme beloning voor mijn prestaties dit seizoen. En geen evidentie in een selectie vol topspelers van topploegen. Ik geloofde het eerst niet, want het bericht kwam van een nummer dat ik niet kende. Maar Steven (Defour) zei me dat het de laatste keren bij hem ook zo ging."

Had je het verwacht?

"Niet echt. Ik weet ook wel dat ik de laatste tijd veel in de pers kwam en dan hoop je er wel op, maar verwachten? Nee, want dat is zo'n talentvolle groep."

Je hebt wel de nodige stappen gezet, vind je niet?

"Ja, ik vind dat ik geëvolueerd ben qua kracht, loopvermogen en lef. Ik heb met Anderlecht getoond dat je ook als speler van een Belgische ploeg je mannetje kan staan in de Champions League."

Ook technisch?

"Dat denk ik niet. Ik ben altijd al technisch sterk geweest. Ik vecht niet met de bal hé. En op Arsenal was ik toch een bepaald rustpunt voor mijn ploegmaats. Qua volume ben ik er op vooruitgegaan."

Wat we kunnen in de CL moet ook in België

In de CL liep het goed, in de competitie niet altijd. Dat moeten jullie toch kunnen doortrekken?

"Dat is waar. Als je dit in de CL kan laten zien, moet je dat ook in België kunnen. Maar ik vind wel dat ikzelf ook constanter geworden ben dan de voorbij jaren. Daar ben ik in gegroeid."

Wat moet er als ploeg veranderen?

"In de CL heb je meer ruimte. Op Anderlecht komen de meeste Belgische ploegen met een serieus blok spelen. Maar je moet beide kunnen: met ruimte en tegen een blok. Daar moeten we aan werken om meer ruimte te vinden."

Je zat er wat door, maar dat was er niet aan te zien tegen Arsenal?

"Ik voelde me inderdaad verrassend fris voor de match. Ik voelde me fitter dan voorheen. Dat is bizar. Het speelt misschien ook in het kopje, maar dat zou eigenlijk niet mogen."

Ik ben niet bezig met een transfer

Je staat in the picture. Borussia Dortmund komt zondag scouten...

"Daar ben ik nu niet mee bezig. Ik concentreer me 100 procent op Anderlecht."

Een transfer in januari is dus niet aan de orde?

"Nee, dat is uitgesloten."

Heb je nu niet het gevoel dat deze ploeg volgend seizoen nog sterker zal zijn. En denk je dan niet aan nog een jaar te blijven?

"Misschien wel. In de Champions League hebben we bewezen dat we mee kunnen. En de ploeg gaat enkel nog sterker worden. Volgend jaar zijn we allemaal een jaartje ouder en hebben we die ervaring ook. Het zal een moeilijke keuze worden, maar ik ben er nu nog niet mee bezig."

Massimo Bruno zit veel op de bank. Ben jij dan blij dat je gebleven bent?

"Ik was ook niet van plan om te vertrekken. Daarbij, ik heb Massimo gisteren nog gehoord en hij gaf een assist en scoorde een goal. Ieder kiest zijn eigen weg. Volgende maand kan het weer omgekeerd zijn als Massimo een paar keer gescoord heeft. Er zijn veel talentvolle jongens die in de wachtkamer van de Duivels zitten."

Ik moet nog meer smeerlapje worden

Je bent ook meer leider geworden?

"Door mij spel wel ja, maar ik ben nog altijd niet mondig genoeg. Een echte leider moet ook kunnen roepen. Ik ben nog altijd dat brave en bescheiden mannetje. De trainer zei dat hij smeerlapjes nodig had. Dat moet ik misschien nog meer worden."

Je kost tien miljoen volgens de manager. Wat doet dat met je?

"Pffff, niet veel. Ik kan daar weinig over zeggen."

Bedankt Dennis

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties