Louwagie vol trots: "Economisch gezien moeten we enkel Anderlecht voor ons dulden"

Louwagie vol trots: "Economisch gezien moeten we enkel Anderlecht voor ons dulden"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Michel Louwagie heeft de financiële put gedicht en kijkt naar de toekomst met AA Gent. En die ziet er rooskleurig uit volgens de manager, want op economisch gebied moeten de Buffalo's enkel nog Anderlecht boven zich dulden, zegt hij.

"De sportieve realiteit is dat Club Brugge, Anderlecht en Standard duidelijk boven ons staan", aldus Louwagie in Het Nieuwsblad. "Maar er is ook een economische realiteit. Die zegt dat we enkel voor Anderlecht moeten onderdoen. Economisch zijn we nu al de tweede club van België. Gent is 2,5 keer groter dan Brugge, groter dan Luik, we hebben 270.000 inwoners, een haven en een groot hinterland. Ons stadion staat in hart van Vlaanderen. Rijd je van Antwerpen naar Kortrijk, dan passeer je hier. Rijd je van Brussel naar Brugge, ook. In het Ottenstadion was dat potentieel er ook al, maar toen hadden we niet de middelen om dat te verzilveren."

"De uitdaging is om onze economische positie om te zetten in het sportieve. Op termijn moet het mogelijk zijn om top drie in België te zijn. We zijn een trage groeier, maar winst ­tegen Anderlecht zou een sportieve en economische hefboom zijn. Eén maar: dit Anderlecht kloppen, wordt heel moeilijk", denkt Louwagie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties