Van Persie blijft kalm onder vormdip: "Ik heb wel duizend keer gemist"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Van Persie blijft kalm onder vormdip: "Ik heb wel duizend keer gemist"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Robin van Persie is niet aan zijn beste seizoen bezig. Zowel bij Man United als de Nederlandse nationale ploeg loopt het moeizaam. "Het is zaak om rustig te blijven", relativeert hij zijn vormdip.

De Premier League is intussen tien speeldagen ver en de naam van Van Persie prijkt met drie rozen lang niet bovenin de topschutterslijst. "Dat is gewoon niet genoeg", geeft hij toe in het Algemeen Dagblad. "Ach, in het verleden heb ik wel al eens zo'n periode meemaakt. Ook bij United."

Ik heb eens tien wedstrijden na elkaar niet gescoord

Volgens The Flying Dutchman is de vormcrisis waarin hij nu verkeert nog lang niet het ergste dat hij al meemaakte. "Ik heb eens tien wedstrijden achter elkaar niet gescoord", aldus Van Persie. "Dan is het zaak om rustig te blijven, hard te werken en op zoek te gaan naar dat goede gevoel."

Opvallend: zijn zoontje Shaqueel bekeek onlangs een compilatie van de doelpunten van de Oranje-aanvoerder. "Hij vond het fantastisch. Maar ik heb hem toen meteen gezegd: zo’n filmpje vertekent. Ik heb ook wel duizend keer gemist hè, maar die kansen staan niet allemaal op YouTube."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties