Ryan van Brugge naar Australië: "Maar ik leef mijn droom, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Ryan van Brugge naar Australië: "Maar ik leef mijn droom, hé"
Foto: © Photonews

Mathew Ryan bereidt zich momenteel met de Australische nationale ploeg voor op de Asia Cup. Het oefenduel van volgende week tegen Japan is de laatste voorbereidingswedstrijd voor de start van het toernooi. "De resultaten zaten dan wel tegen, maar Australië is wel degelijk klaar", aldus de doelman.

Het is dezer dagen niet enkel rozengeur en maneschijn bij the Socceroos. Australië was er dan wel nog bij op het WK van afgelopen zomer, maar de nationale ploeg zakte inmiddels terug tot de laagste ranking ooit: plaats nummer 94. "Het liep de voorbije maanden een beetje stroef", erkent ook Mathew Ryan in The Daily Telegraph. "Maar er zijn een pak veranderingen doorgevoerd. Bovendien gaf de bondscoach een pak nieuwe jongens de kans om hun kunnen te tonen."

"Het gezond verstand zegt dan ook dat een team wedstrijden nodig heeft om ingespeeld te geraken", gaat het nummer één van Club Brugge verder. "We speelden de voorbije maanden tegen de grootste landen (onder meer tegen België, nvdr.) ter wereld en dat kan ook in ons voordeel spelen. Bovendien is het volgende week tegen Japan de eerste thuiswedstrijd sinds het WK. Australië is wel degelijk klaar voor de Asia Cup in januari."

Het liep de voorbije maanden stroef, maar de coach heeft een pak veranderingen doorgevoerd

Aan Ryan zelf zal het alvast niet liggen. De doelman speelde zich vorig seizoen al in de harten van de blauw-zwarte fans en ranselt de ballen ook dit seizoen gewoon opnieuw uit zijn kooi. "Ik moet toegeven dat het aanvankelijk lastig was om te beseffen dat je vrienden en familie aan de andere kant van de wereld wonen", besluit Ryan. "Maar het is enorm druk met twee wedstrijden per week. Ik heb eigenlijk geen tijd om aan andere dingen te denken. Maar ik leef mijn droom, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties