Brugge, Luik, Brussel of Reykjavik: winnen tegen IJsland doen we altijd

Brugge, Luik, Brussel of Reykjavik: winnen tegen IJsland doen we altijd
Foto: © photonews

Vanavond komt het verrassende IJsland op bezoek in het Koning Boudewijnstadion. Onze statistieken tegen de Scandinaven zijn wél indrukwekkend, maar we spelen nu natuurlijk tegen het "nieuwe IJsland" en dus blijft het toch opletten. Al hebben we dus een zegereeks te verdedigen.

Door Aernout Van Lindt

Al sinds 1957 spelen we duels tegen de IJslanders. Dat eerste duel in Brussel kreeg een uitslag die we vanavond ook wel graag op het scorebord zouden zien staan: 8-3! Ook in de terugwedstrijd in Reykjavik op weg naar het WK 1958 werd overigens ruim gewonnen: 2-5.

Daarna duurde het een tijdje voor we terug in aanraking kwamen met IJsland, maar op weg naar de WK's van 1974 en 1978 en het EK daartussen speelden we zes keer in zes jaar tijd tegen de Scandinaven. En we wonnen zes keer, zonder ook maar een doelpunt te slikken.

Conclusie: na 8 duels staan we met 24 op 24 en een doelsaldo van 29-5. Als de geschiedenis een voorbode is van het heden timmeren we dus ook vandaag IJsland van de mat. Maar er is in 35 jaar natuurlijk wel een en ander veranderd, dus toch maar opletten ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties