UPDATE: Wilmots bevestigt: "Kompany is minstens twee weken buiten strijd"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
UPDATE: Wilmots bevestigt: "Kompany is minstens twee weken buiten strijd"
Foto: © Photonews

Slecht nieuws voor de Rode Duivels. Marc Wilmots kan ook tegen Wales niet rekenen op aanvoerder Vincent Kompany. De verdediger van Manchester City was er vanavond tegen IJsland ook al niet bij en moet minstens twee weken van op de tribune toekijken.

Cédric De Volder en Sander De Graeve in Brussel

Vincent Kompany reisde de voorbije dagen niet af naar Brussel om de voorbereiding op de wedstrijden tegen IJsland en Wales mee te maken met de Rode Duivels. De aanvoerder van de nationale ploeg liep vorige week een kuitblessure op in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou.

"Kompany zal er sowieso niet bij zijn tegen Wales", bevestigt Marc Wilmots. "Hij is minstens twee weken buiten strijd." Daardoor moet onze nationale ploeg tegen Wales zondag wellicht opnieuw met een vertimmerde defensie aantreden. "Maar gelukkig hebben we een goede doelman", knipoogde de bondscoach als afsluitertje. 

"Het is heel jammer dat Vincent er zondag niet bij zal zijn", aldus aanvoerder ad-interim Jan Vertonghen. "Het is sowieso een groot gemis als hij er niet bij is. Kompany is onze echte kapitein en onze echte leider."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties