Rode Duivels aangedaan door bewusteloze Mertens: "Het was echt angstaanjagend"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Rode Duivels aangedaan door bewusteloze Mertens: "Het was echt angstaanjagend"
Foto: © Photonews

Het Koning Boudewijnstadion werd in de slotfase van de partij tussen België en Wales wel heel stil. George Williams vond het nodig om Dries Mertens letterlijk bewusteloos te buffelen. "Het was echt angstaanjagend", klinkt het in koor bij de Rode Duivels.

Cédric De Volder in Brussel

Dries Mertens lag zo'n vijf minuten bewusteloos tegen de grasmat vooraleer hij op een brancard naar binnen werd gedragen. "Maar hij stond gelukkig alweer recht in de kleedkamer", kwam Marc Wilmots met een positieve boodschap op de proppen. "Hij zal de komende twee dagen wel in het ziekenhuis moeten blijven? Of de blessure invloed heeft gehad op de wedstrijd? Ja, maar dat is normaal."

"Ik heb zelf ook al twee keer een hersenschudding opgelopen op het veld", aldus Nicolas Lombaerts. "Al zag het er bij Dries wel veel erger uit. Ik zag zijn ogen rood aanlopen en helemaal wegdraaien. Bovendien voelde hij zijn benen niet meer. Het zag er echt eng uit, maar daar mag je tijdens de wedstrijd niet meer aan denken. Als ik vervolgens in de fout zou gaan, schiet iedereen mij neer."

Als ik vervolgens in de fout zou gaan, schiet iedereen mij neer

Ook Thibaut Courtois en Axel Witsel waren natuurlijk in de buurt. "Ik was echt in paniek", klinkt het bij Witsel. "Het was angstaanjagend. Ik moet toegeven dat ik eventjes schrik had dat er iets erg aan de hand zou zijn. Maar ik heb gehoord dat het om een hersenschudding zou gaan. Dus uiteindelijk valt het wel allemaal mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties