Reactie Update: Mertens moet in ziekenhuis blijven

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Update: Mertens moet in ziekenhuis blijven
Foto: © Photonews

Even voor affluiten was het flink schrikken in het Koning Boudewijnstadion. Mertens ging keihard hoofd tegen hoofd met Williams en bleef roerloos liggen. Lombaerts was er als één van de eersten bij.

UPDATE: De Belgische voetbalbond meldt dat Mertens een ernstige hersenschudding opliep en in het ziekenhuis moet blijven ter observatie.

Hij gaf meteen aan dat er snel hulp moest komen. "Zijn ogen draaiden helemaal weg", aldus Lombaerts bij Sporza. "Het zag er niet goed uit, hopelijk gaat het snel beter, maar het was een serieuze botsing."

Ook Courtois was er snel bij. Hij maakte het een tijdje geleden zelf mee. "Ze moesten zijn ogen open houden, anders was hij steeds weg. Het is goed dat hij zijn vier ledematen kon bewegen. Ik weet hoe ik me voelde na mijn klap en die was bijlange zo hard niet. Hij zal wel een weekje groggy zijn, dat is niet plezant."

Mertens zou bij bewustzijn zijn en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Williams kwam er stevig in en kreeg ook geel voor zijn actie. Bekijk hieronder de beelden van de actie. We hopen dat Mertens er snel bovenop is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties