Marc Wilmots, waarom begraaf je de droom van de natie?

Robby Morren
Robby Morren
| 69 reacties
Marc Wilmots, waarom begraaf je de droom van de natie?
Foto: © photonews

Marc Wilmots gelooft niet dat de Rode Duivels het EK in 2016 kunnen winnen. Met één zin begraaft de bondscoach, die hoe langer hoe meer onder vuur komt te liggen, de droom van een ganse natie.

Door Robby Morren

We spoelen de klok 3 maanden terug. "In Frankrijk willen we de halve finale spelen. Ik zeg willen, niet zullen", klinkt Wilmots ambitieus. Het klinkt als muziek in de oren.

Deze week laat de bondscoach het volgende noteren in het Duitse magazine 11 Freunde: "Natuurlijk verwachten sommigen van ons de EK-titel in Frankrijk. Dan vraag ik me af: zijn die mensen gek?"

De euforie maakt plaats voor ontgoocheling

Waarom zou voetbalminnend België gek zijn? Nooit eerder kon een Belgische bondscoach zoveel talent tussen de lijnen brengen. Bovendien komt de uitspraak wel bijzonder ongelegen na een week met 2 teleurstellende interlands.

Zondagavond omstreeks 20 uur. Voor het eerst in jaren worden de helden van de natie getrakteerd op een fluitconcert. De euforie van het WK heeft plaatsgemaakt voor ontgoocheling bij een groot deel van de Belgische supporters en dat lieten ze horen.

Wat België in de tweede helft tegen Wales op de grasmat bracht, was gewoonweg onvoldoende voor een spelersgroep met zoveel potentieel. Dat is de mening die leeft bij de supporters, en we kunnen hen geen ongelijk geven.

En wat met de spelers? Motiveer je hen door dromende supporters gek te verklaren? Hoe zou Vincent Kompany reageren? "Ik zeg niet dat we het EK moeten winnen, maar ik wil het wel", vertelde de aanvoerder 2 weken geleden nog.

Het is niet fair om nu terug te komen op een ambitie die een tijdje geleden is uitgesproken

Ook Franky Van der Elst begrijpt de bocht van Wilmots niet. "Halve finale of finale spelen op een EK is even moeilijk als een halve finale halen op het WK, dus dat is allemaal niet zo simpel."

"Toch is het een ambitie die een tijdje geleden uitgesproken is. Dan vind ik het niet fair om daar enkele maanden later al op terug te komen", vertelt hij aan onze redactie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties