Wilmots wordt niet in vraag gesteld door bondstop

Wilmots wordt niet in vraag gesteld door bondstop
Foto: © photonews

Technisch directeur Paul Allaerts heeft nog geen reden om aan Marc Wilmots te twijfelen, zegt hij zelf. De bondscoach behoudt het vertrouwen en de vele kritiek wordt voorlopig afgedaan als een kleine stoornis op de perfecte samenwerking.

Allaerts ziet het immers allemaal door een rooskleurige bril. "Als we de 5 op 9 evalueren, zien we dat gewonnen werd van Andorra, dat we tegen Bosnië een punt pakten in wat op voorhand als de moeilijkste verplaatsing werd beschouwd, en dat we hadden kúnnen winnen tegen Wales, de groepsleider die toonde over een meer dan degelijke ploeg te beschikken", aldus de technisch directeur van de KBVB in HLN.

"Als één van onze twee kansen voor de rust in doel gaat, spreken we vandaag helemaal anders. We zien nu eenmaal een nivellering in het Europese voetbal. Ook de kleinere landen kunnen zich goed organiseren. Hoe verklaar je anders de zege van de Faeröer in Griekenland?"

Genoeg kansen

Dat het ook voetballend niet goed was, laat Allaerts terzijde. "Tegen Wales is omzeggens niks weggegeven aan de tegenstander. En offensief creëerde de ploeg voldoende kansen. De tweede helft was inderdaad iets minder, maar toen Dries inviel, was er opnieuw een beter moment - jammer dat hij uitviel."

En ten laaste legt hij ook de kritiek van de media naast zich neer: "Voorlopig hechten we daar geen belang aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties