"De nationale ploeg is onze Belgische trots, dat beseffen de spelers"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
"De nationale ploeg is onze Belgische trots, dat beseffen de spelers"
Foto: © photonews

De Rode Duivels keerden na de 0-0 tegen Wales met een wrang gevoel terug naar hun club. Voor het eerst sinds lang morden de fans bij de prestatie van de nationale ploeg. "De verwachtingen worden steeds groter, maar daar weten de spelers wel raad mee", aldus Vic, vader van Toby, Alderweireld.

"De nationale ploeg is onze Belgische trots en iedereen hoopt dat we alsmaar beter doen", vertelt pa Alderweireld bij Voetbalkrant.com. "Dat is nu eenmaal zo. Ik denk dat de spelers dat wel kunnen hebben. Ik lees ook dat de druk op de Duivels de jongste tijd is verhoogd. Zelf merk ik er in mijn omgeving nog niet te veel van."

Toby was na zondag gezond kritisch over zijn geleverde spel

Wakker van de 5 op 9 liggen de Duivels nog niet echt. "Ik heb Toby na de wedstrijd zondag gehoord. De motivatie is na de mindere resultaten nu niet minder", aldus Vic. "Hij was zoals steeds gezond kritisch over zijn geleverde spel. Hij speelde nu ook centraal bij de Duivels. De samenwerking met Lombaerts verliep goed en Courtois kent hij nog van bij Atlético Madrid."

Voor de verdediger wachten zware weken met matchen tegen City, Arsenal en United. "Nu komt er een andere krachtmeting aan", beseft Vic Alderweireld. "De ogen zullen de komende weken op Southampton gericht zijn. Toby heeft er wel vertrouwen in dat de ploeg sterk genoeg staat om de confrontatie met die kleppers aan te gaan. Het systeem van Ronald Koeman zit erin. Nu volgen de uren van de waarheid." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties