Fris voetballend Lokeren is luis in de pels van de toppers

Fris voetballend Lokeren is luis in de pels van de toppers
Foto: © Photonews

Het seizoen is halfweg. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. We kijken terug naar onze prognose voor het seizoen en analyseren de kansen voor de tweede seizoenshelft met Eddy Snelders. Lokeren vinden we terug op plek 3.

Door Aernout Van Lindt

Huidige plek: 3e Prognose: 5e

Peter Maes zette de voorbije jaren telkens wat neer met Sporting Lokeren. Na twee bekerwinsten en drie keer play-off 1 in vier seizoenen durfden we ze toch wel opnieuw bij die eerste zes voorspellen. En toch hebben ze ons eigenlijk ook dit jaar weer weten te verrassen.

Met hun uitstekende klassering - derde op vier punten van leider Anderlecht - en vooral met de manier waarop: fris, frivool voetbal wanneer het kan, op resultaat spelen (zoals in het Astridpark) wanneer het moet. Zo worden Vanaken & co steeds meer de luis in de pels van de toppers: niemand kan Lokeren nog 'zomaar pakken.'

En dan moet er nog duidelijk gesteld worden dat het Europees avontuur van Lokeren toch al wat punten heeft gekost, anders speelden de Waaslanders misschien zelfs helemaal bovenaan mee. Nuchterheid, realiteit en doorzettingsvermogen blijven echter de hoofddoelen bij Lokeren, dat - in tegenstelling tot andere jaren - nu wél over een echt brede kern lijkt te beschikken om ook in de play-offs zich te blijven roeren.

Top: aanvallende weelde

Lokeren doet het bijzonder goed en halfweg de competitie heeft nog niemand Harbaoui echt gemist. De spits trok dan wel weg, in het aanvallende compartiment is er armslag voldoende. Dutra en Patosi vinden steeds vaker de weg naar doel, Mbaye Leye is een heel nuttige pion om er bij te hebben.

En door de vrank en vrije manier van spelen heeft Hans Vanaken in sommige matchen de ruimte die hij nodig heeft om uit te pakken met leuke assists. Al is dat ook te danken aan een stevig blok achterin, met Scholz als standvastige centrale verdediger en het duo Persoons-Overmeire op het middenveld.

Flop: efficiëntie

Als we een negatief puntje kunnen/moeten aanhalen, dan is het misschien wel de efficiëntie. In diverse wedstrijden worden nog te veel kansen gemist. Kansen die in de long run toch wel puntjes kosten die de Waaslanders bij de eindafrekening zuur zouden kunnen opbreken.

De mening van ... Hans Vanaken

"De trainer zei nog voor de wedstrijd dat ‘als we na de heenronde rond de 26 punten schommelen, we op schema zoudenzitten.' en kijk we klokken exact af op dat aantal. Dus net als de voorbije jaren zit Lokeren dus goed op schema."


"We moeten nu eerst de interlandbreak gebruiken om volledig te herstellen van deze zware periode. We blijven in het spoor van Anderlecht en Club Brugge en wie weet mogen we nu wel hoger mikken dan de voorbije jaren."

De kijk van Eddy Snelders

"Lokeren is iets constanter dan AA Gent en teert op de ervaring van de vorige jaren. Peter Maes en zijn troepen zijn geen verrassing meer. Het is knap dat hij elk jaar de motivatie in zijn groep, die al zolang samenspeelt, krijgt."

"Ze doen vanaf het begin mee en hebben nog geen flauwte gekend. Lokeren is een garantie in de top-6. Ze mogen zelfs dromen van de derde plek. De vraag is wel hoe fris ze aan de meet komen met de Europese campagne in de benen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties