Sterke Jan voorspelt strijd om PO1: Genk, Kortrijk of...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Sterke Jan voorspelt strijd om PO1: Genk, Kortrijk of...
Foto: © photonews

Komend weekend wordt de terugronde afgetrapt in de Jupiler Pro League. De reguliere competitie zit dan wel nog maar aan de helft, maar de kopgroep die PO1 zal moeten vormen is stilaan gevormd. Alleen die zesde stek blijft momenteel nog een vraagteken.

Door Cédric De Volder

Het is stilaan duidelijk welke ploegen in play-off 1 het titeldebat moeten voeren. De reguliere competitie is dan wel nog maar halfweg, maar de huidige top vijf lijkt vrij zeker van een ticket. Ook volgens Jan Ceulemans moeten RSC Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, Sporting Lokeren en Standard zich geen zorgen maken. Maar hoe zit het met het zesde en laatste toegangsbewijsje?

Dé topkandidaat volgens Sterke Jan: KRC Genk

"Ik verwacht dat Genk er zal bij zijn in play-off 1. En daar heb ik een eenvoudige reden voor: de Limburgers hebben dit seizoen nog geen enkele goede wedstrijd gespeeld, maar staan er toch. Genk won dit seizoen al wedstrijden die eigenlijk nooit mocht gewonnen worden. Het kan daar niet slecht blijven gaan, hé."

Het vraagteken: KV Kortrijk

"De Kerels zijn al van bij de start van het seizoen een vraagteken. Sommigen hadden Kortrijk onder Yves Vanderhaeghe zelfs tot de degradatiekandidaten gerekend. Ik hoop voor Yves dat het goed blijft gaan. Maar het is enorm moeilijk om te voorspellen of Kortrijk erin slaagt om dit niveau aan te houden."

De outsiders: KV Mechelen en KVC Westerlo

"Ik schrijf Mechelen en Westerlo nog niet af, maar er zijn een pak omstandigheden die moeten meezitten vooraleer ze opnieuw in de kopgroep staan. Malinwa moet dringend eens enkele wedstrijden op verplaatsing beginnen winnen, terwijl de Kemphanen eerst en vooral moeten zorgen dat ze uit dat dipje geraken."

En de rest...

"Het zou voor mij een enorme verrassing zijn als KV Oostende of Zulte Waregem er nog in slagen om play-off 1 te halen", besluit Ceulemans. "Ook Sporting Charleroi werd de voorbije weken genoemd als kandidaat, maar de prestaties van de Zebra's zijn veel te wisselvallig. Al zullen we rond de jaarwisseling alweer een pak wijzer zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties