Graziano Pellè beleeft droomseizoen bij Southampton

Jeroen Evens
| 1 reacties
Graziano Pellè beleeft droomseizoen bij Southampton
Foto: © SC

In een ver verleden was Graziano Pellè nog een kampioen in klassieke dans, maar nu maakt hij het schone weer bij Southampton. De Italiaan volgde afgelopen zomer zijn coach Ronald Koeman van Feyenoord naar Engeland. Een achtergrondschets.

  • Pellè scoorde totnogtoe zes keer in de Premier League
  • Blinkt geregeld uit bij nummer twee in de competitie
  • De revelatie in de Premier League tot dusver.

Het lot is Graziano Pellè gunstig gestemd. Had hij géén vakantie geboekt naar Ibiza, waar hij een vriend van Ronald Koemans zoon leerde kennen, zou hij niet naar Feyenoord zijn getrokken en zou zijn veelbelovende, doch wisselvallende, carrière nooit van de grond zijn geraakt. Dit seizoen scoorde hij reeds zes keer in de Premier League voor dé verrassing van het seizoen, Southampton.

Zondag staan Pellè en ploeggenoot Alderweireld voor een loodzware match tegen landskampioen Manchester city. Alles kon echter er helemaal anders uitzien voor de Italiaan. Veel heeft hij naar eigen zeggen te danken aan zijn grootvader, die hem leerde te scoren: “Graziano, als je niet schiet, zal je nooit scoren”, raadde zijn opa hem keer op keer aan.

De Graziano’s waren echter dansers, géén vechters. De familie ging elke zaterdagavond dansen. Graziano en zijn zus werden geïnspireerd door hun ouders, en werden danskampioenen bij de jongeren. “Ik denk dat mijn voordeel was dat ik lang was, “ vertelt Pellè, “ik kon meer ronddraaien dan de anderen.” Het hielp hem echter bij zijn voetbalcarrière: “Balans, discipline, oriëntatie. Ik denk dat ik daardoor makkelijker beweeg als andere lange spitsen. Maar het was té moeilijk om dansen en voetbal te combineren, evenals te wisselen tussen dansschoenen met hakken en mijn voetbalschoenen.”

Zijn haarstijl verraad dat hij een liefhebber is van traditie. “Italianen in het bijzonder waren gekend om hun charme, stijl en klasse” vertelt Pellè. “De man hield altijd de deur open voor de vrouw, en hij keek in de ogen van zijn metgezel, in plaats van op zijn gsm. Ik wou dat die dagen terugkwamen. Nu kijkt iedereen naar domme realitysoaps en leeft men praktisch op sociale media.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties