Reactie Chevalier had schrik voor rode kaart: "Die van Standard zochten me"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Chevalier had schrik voor rode kaart: "Die van Standard zochten me"
Foto: © photonews

Teddy Chevalier was overal gisteren in Luik. Hij zette een voetje tussen ontelbare passes van de Rouches en won met een assist en een goal de partij voor Kortrijk. Toch vroeg hij nadrukkelijk om zijn vervanging.

Sander De Graeve in Luik

  • Wou vervangen worden om geen rood te pakken
  • Mr. KVK dit seizoen met 7 assists en 5 goals
  • In supervorm dankzij een heel klein beetje meer kalmte

Maar liefst vijf keer deed hij teken naar de bank om gewisseld te worden, tot hij er af mocht voor Lukas Van Eenoo. "Ik pakte al snel een gele kaart en ik speel altijd voluit. De ref gaf ook al aan dat ik dichtbij een tweede gele kaart zat", geeft de spits aan.

"Bovendien werd ik op dat moment al wat gezocht door de Standard-spelers." Chevalier had op dat moment de match al in een definitieve plooi gelegd. "Als je scoort én een assist geeft, heb je wel recht op een beetje rust, denk ik."

Als je scoort én een assist geeft, heb je recht op wat rust

Ze mochten er zijn, de goal en de assist van het Franse woelwater. "Ik kreeg een erg mooie bal van De Smet en twijfelde niet. Bij mijn assist was ik er gerust in. Als je Santini de bal geeft in de zestien, mist hij haast nooit."

Ik blijf een nerveus ventje

Of we momenteel de beste Chevalier aan het werk zien, wilden we weten. "Ik werd al wat kalmer nu ik al iets ouder ben. Ik blijf een nerveus ventje, maar maak betere beslissingen en zie de dingen beter. Met zeven assists en vijf goals mag ik tevreden zijn over mijn statistieken."

Met KV Kortrijk klom hij zo tot op plaats vier in de stand na een mooie twaalf op twaalf. "In de media zei men al dat we alleen maar konden winnen van kleine teams. Nu deelden we een tik uit aan een groot team. Op dit elan moeten we verdergaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties