Topclubs sturen hun kat, enkel kleintjes willen de Cup

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Topclubs sturen hun kat, enkel kleintjes willen de Cup
Foto: © photonews

De Cofidis Cup is opnieuw in het land. Vandaag en morgen wordt er wederom gebikkeld om een plaatsje in de kwartfinale van de Beker. Maar de traditionele topclubs sturen nog maar eens hun kat.

Door Cédric De Volder

  • Topclubs roteren
  • Hopen op nieuwe verrassing van derdeklassers
  • Zulte Waregem kan mislukt seizoen glans geven

We schrijven augustus jongstleden. De traditionele topclubs schreeuwen het in koor van de daken. "We willen dit seizoen op drie fronten meestrijden. Het kampioenschap en de Beker zijn doelen op zich. En natuurlijk willen we ook een Europese lente halen."

Vier maanden later weerklinkt hetzelfde liedje nog steeds op de platendraaier, maar de theorie is ondertussen veranderd. Je kan er namelijk niet omheen: Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard, KAA Gent,... Allen zijn ze van plan om in de Beker te roteren.

Kom op, derdeklassers!

Met andere woorden: alle hervormingen ten spijt wordt de Cofidis Cup ook dit seizoen gedegradeerd tot een B-competitie. En dat is jammer! Vraag maar eens in Lokeren wat zo'n tripje richting Brussel allemaal kan teweegbrengen. 

Al blijft het gelukkig wel nog spannend en leuk. Kunnen Coxyde en Olsa Brakel opnieuw voor de verrassing zorgen? Maakt Zulte Waregem een mislukt seizoen goed via de Beker? Of krijgen we eindelijk nog eens een team dat beseft dat 'de dubbel' pakken echt wel waarde heeft?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties