Reactie Coxyde, los op kop, maar nog lang niet in tweede: "Jammer als we promotie missen door regeltjes"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Coxyde, los op kop, maar nog lang niet in tweede: "Jammer als we promotie missen door regeltjes"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Karel Ternier verraste gisteravond tegen Cercle Brugge vriend en vijand. De aanvoerder van Coxyde speelde een sterke match en kreeg een applausvervanging van het hele stadion. Met Coxyde staat hij ook op kop in derde klasse, maar of tweede klasse wenkt, is nog niet zeker.

Sander De Graeve in Brugge

Coxyde staat maar liefst tien punten voor in derde klasse A, maar zeker is die promotie niet. Het licentiedossier is immers nog niet in orde. "We kijken wat het bestuur doet voor de licentie", aldus kapitein Karel Ternier.

Spelen we dan altijd om erin te blijven?

"Het zou jammer zijn mochten we die niet aanvragen. Het is doodzonde dat je als vriendengroep niet kan promoveren door regeltjes. Voor wat speel je dan? Om er elk jaar gewoon in te blijven?"

De ploeg lijkt er alvast klaar voor. "We hebben er de ploeg voor. Veel jonge gasten met ambitie en daar wat ouderen bij. De ouderen gunnen het de jongeren ook. Voor mezelf zou het ook mooi zijn, om na zes seizoenen in derde klasse de stap te kunnen zetten."

Ternier, die op Sinterklaas dertig wordt, speelde overigens uitstekend. "Kreeg ik ook applaus van de Cercle-aanhang? Dat heb ik niet gemerkt. Ik zat ook helemaal kapot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties