Overzicht PL: Hazard en co laten Spurs kansloos, doelpunt Lukaku volstaat niet

Caroline Tonnelier
| 5 reacties

De Engelse fans kregen vandaag een aantal interessante affiches voorgeschoteld. Er was alweer een belangrijke rol weggelegd voor een aantal Belgen in de Premier League.

Chelsea 3-0 Tottenham

Chelsea kwam nooit in de problemen tegen Tottenham. Eden Hazard opende na een heerlijke één-twee met Drogba al vroeg de score. Drie minuten later verdubbelde de Ivoriaan, die Diego Costa verving in de spits, de voorsprong voor de thuisploeg. Halfweg de eerste helft was de wedstrijd gespeeld, al pikte ook Rémy na de rust nog zijn doelpuntje mee.

Arsenal 1-0 Southampton

Nog in Londen stond de topper tussen Arsenal en Southampton op het programma. Die wedstrijd leek lang op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar Alexis Sanchez besliste er uiteindelijk anders over. Met een treffer kort voor affluiten bezorgde hij The Gunners een deugddoende zege.

Everton 1-1 Hull City

Bij Everton doen Lukaku en Mirallas het tegenwoordig uitstekend. Dat ze elkaar uitstekend vinden, bewezen ze ook tegen Hull City. Mirallas maakte de actie en zijn collega-Rode Duivel verzilverde de knappe actie. Everton slaagde er echter niet in zijn voorsprong vast te houden. De bezoekers kwamen nog terug via Aluko.

Sunderland 1-4 Manchester City

Sunderland kwam tegen Manchester City verrassend op achterstand na een doelpunt van Wickham. Op Sergio Agüero staat tegenwoordig echter geen maat en de Argentijn zette twee minuten later al orde op zaken. Nog voor de pauze had Jovetic City, zonder de geblesseerde Kompany maar met Boyata, op voorsprong gebracht.

In de tweede helft ging de Sergio Agüero-show gewoon door. Hij maakte zijn statistieken met een tweede doelpunt en een assist voor Zabaleta nóg wat indrukwekkender.