Simons en Silva: blauw-zwarte wegenhulp?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Simons en Silva: blauw-zwarte wegenhulp?
Foto: © Photonews

Het is een poosje geleden, maar Michel Preud'homme mag zijn puzzeltalenten nog eens bovenhalen. Vooral het defensieve compartiment kreunt onder de blessurelast. "Al heb ik nog steeds opties genoeg", liet de Luikenaar de voorbije weken meermaals optekenen.

Door Cédric De Volder

Laurens De Bock kampt met een blessure aan de zij en zal de partij van zondag tegen Zulte Waregem zo goed als zeker missen. Thomas Meunier liep een contractuutje in de dij op en wordt klaargestoomd, maar is nog maar de vraag of hij speelklaar zal zijn. De knie- en enkelblessure van Bjorn Engels is dan weer verleden tijd, maar de verdediger sloot nog maar pas aan bij de groep.

Met andere woorden: in het slechtste geval komt Michel Preud'homme een man te kort in de defensie. Davy De fauw kan Meunier of De Bock vervangen, maar daar eindigt het verhaal dan ook. "Al heb ik nog andere alternatieven", liet de oefenmeester de voorbije weken meermaals optekenen. "Timmy Simons kan een rijtje achteruit worden geschoven en ook Gato Silva kan als verdediger uit de voeten."

Preud'homme kan zondag ook voor een driemansverdediging kiezen, maar de oefenmeester zal zijn spelsysteem - zeker in België - niet te snel overhoop gooien. Bovendien lijkt Zulte Waregem herboren na de overwinningen tegen KAA Gent en Lierse SK. Misschien gewoon hopen dat Meunier fit zal zijn voor de wedstrijd van zondag?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties