Reactie Genk pakte onwaarschijnlijk punt: "Een half mirakel? Een heel mirakel!"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Genk pakte onwaarschijnlijk punt: "Een half mirakel? Een heel mirakel!"
Foto: © SC

Racing Genk bleef wonderwel overeind in de Ghelamco Arena. Het had een collectieve off-day, maar werd daarvoor niet bestraft. De Genkse spelers waren achteraf dan ook erg tevreden met het punt.

Sander De Graeve in Gent

"Het was niet makkelijk", luidde de veelbetekenende eerste reactie van rechtsachter Timothy Castagne. "We hebben ons echt als zotten voor die ballen gegooid. Iedereen heeft zich voor 300% gegeven. Ze kwamen echt langs alle kanten", aldus de jongeling van Racing Genk.

Dé kans op de hold-up kwam op aangeven van Castagne, maar Okriashvili knalde over. "Het had ons de drie punten opgeleverd, maar we mogen blij zijn met dat gelijkspel", aldus Castagne. "Als we scoorden, geraakten we hier volgens mij niet heelhuids weg", ging Castagne verder.

Als we scoorden, geraakten we hier niet heelhuids weg

Zijn team kon met het piepjonge middenveld de bal amper bijhouden. "We kwamen de hele tijd tegen vier spelers van Gent op het middenveld. Wanneer we dan eens de bal hadden, stonden die vier er nog steeds, hé. Dat we hier een punt halen is geen half, maar een heel mirakel", aldus Pieter Gerkens die samen met Sandy Walsh en Siebe Schrijvers op het middenveld stond.

"Wat we moeten onthouden van deze match? De steun van onze supporters en de nul. Voor het overige echt niets", aldus Gerkens. Buffel zag toch meer positieve punten. "We hebben een goeie Laszlo Köteles gezien en ook op onze mentaliteit viel niets aan te merken. We moeten wel eens wat beter gaan spelen", aldus de ervaren rot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties