Genk-goalie Bizot na aarzelende start: "Ik ben een betere doelman geworden"

Robby Morren
Robby Morren
| 17 reacties
Genk-goalie Bizot na aarzelende start: "Ik ben een betere doelman geworden"
Foto: © photonews

Tegen Kortrijk viel Laszlo Köteles geblesseerd uit waardoor Marco Bizot voor het eerst in maanden opnieuw plaats mocht nemen onder de Genkse lat. "Ik ben een betere doelman geworden", klinkt het.

Door Robby Morren

  • Periode op de bank is lastig
  • Blij met keuze voor Genk
  • Heeft afgelopen maanden vooruitgang geboekt

De Nederlander begon aan het seizoen als eerste doelman bij Racing Genk. Enkele weken en verschillende blunders later, verhuisde hij naar de bank. Tot zaterdag, toen Köteles niet verder kon. Bizot voelt zich nu helemaal klaar voor een nieuwe kans.

"Als je op de bank belandt, is dat natuurlijk lastig. Ik had enkele matchen mijn kans gekregen, maar zat in het begin van het seizoen in een moeilijke periode. Er was op dat moment de verhuis waar ik mee bezig was en ik zat toen ook nog in een aanpassingsperiode."

Verschil met Nederlands voetbal

"Bovendien is het ook een grote stap van het Nederlands naar het Belgisch voetbal. Ik was gewend om het laatste aanspeelpunt te zijn in Nederland, daar spelen de meeste teams hoog. In België speelt men vaak meer ingezakt en hier sta je als keeper meer op je lijn."

Ondanks de periode op de bank, staat Bizot nog pal achter zijn keuze voor Racing Genk. "Ik heb op training heel hard gewerkt en ik voel dat ik stappen heb gezet, dat ik een betere doelman ben geworden."

Ik heb zeker geen spijt van mijn transfer naar Racing Genk

Het werken met keeperstrainer Guy Martens werpt zijn vruchten af. "Dat was één van de redenen waarom ik naar Genk wilde komen. Ik heb zeker geen spijt van mijn transfer. Als ik mezelf vergelijk bij Groningen en nu, dan is het wel duidelijk dat ik vooruitgang heb geboekt."

De concurrentie tussen de Genkse goalies is scherp, maar toch helpen ze elkaar. "Het is een mooi compliment dat we elkaar op training heel scherp zetten. We weten van elkaar dat de andere klaarstaat en we halen het beste in elkaar naar boven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties