Schitterend kerstverhaal: Student (14) vult vliegtuig met ingezamelde voetbalschoenen en -shirts voor weeshuis in Congo

Schitterend kerstverhaal: Student (14) vult vliegtuig met ingezamelde voetbalschoenen en -shirts voor weeshuis in Congo
Foto: © SC

Het is de tijd van het jaar om mensen een hart onder de riem te steken. En dat vond ook de 14-jarige Matthieu, student, bij St. John's International School in Waterloo. De jongeman verzamelde een heel vliegtuig voetbalspullen om in Congo kinderen te kunnen laten voetballen. Hartverwarmend!

Toen Matthieu zijn voetbalcoach hoorde praten over een weeshuis in zijn geboorteplaats in Congo, wist hij dat hij iets wilde doen om te helpen. Zonder dat zijn coach het wist, zamelde hij voetbalschoenen en -shirts in van al zijn ploeggenoten, en daarna van alle medestudenten op St. John's. Hij vroeg ook aan lokale voetbalclubs om mee te doen en verzamelde dozen vol schoenen en shirts in prima staat.

Mbemba bedankte hem

Toen zijn coach hoorde van zijn actie, was hij zo onder de indruk dat hij de Anderlecht spelers waar hij mee werkt, waaronder meerdere Congolese spelers, vroeg om de school te bezoeken om Matthieu te bedanken. Vandaag bezocht Anderlecht-speler Chancel Mbemba Matthieu op St. John's om zijn waardering uit te spreken.

Het verhaal wordt echter beter: toen telecombedrijf Proximus hoorde van de actie, voegden zij een grote donatie van poloshirts, truien en shirts toe. Dankzij de enorme steun van koerierbedrijf DHL, dat heeft toegezegd alle donaties gratis naar Congo te versturen, is dit project uitgegroeid van een klein project tot een vliegtuig vol met ingezamelde spullen voor de kinderen in het weeshuis.

"Coach Sebastien heeft mij zoveel bijgebracht dit seizoen dat ik heel graag iets terug wilde doen," zegt Matthieu, die in Amerika is geboren maar ook de Canadese en Nederlandse nationaliteit heeft. "Het is fantastisch om te zien dat het project uiteindelijk veel groter is geworden dan ik had kunnen dromen!"

Geëmotioneerde coach: Ongelooflijk dat iemand zoiets moois voor mij doet

"Het is ongelooflijk dat iemand zoiets moois voor mij doet, laat staan de jongste speler van mijn team!" zegt coach Sebastien Golfa Sambay. "Ik dank iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en stel me nu al de blije reacties van de kinderen in het weeshuis voor als we de spullen daar brengen."

De directeur van St. John’s, Raymond Holliday-Bersegeay, zegt niet verbaasd te zijn over de actie van Matthieu: “Wij leren aan en verwachten van onze studenten dat ze zich het lot van anderen aantrekken en dit is nog maar eens een voorbeeld van een van onze studenten die in actie komt om medemensen te helpen en zo probeert de wereld te verbeteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties