Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 17)

Gentil Dossche

Bij de laatste speeldag voor de winterstop lieten Maxim De Moor en Thomas Vive een dubbele score optekenen in een totaal van 26 treffers. Op Van Sprundel na waren de meeste topschutters blijkbaar al aan vakantie toe.

Goalgetters: 19: Mertens (Dikkelvenne) 17: Van Sprundel (Zelzate) 14: Vanderbeck (Eine) 12: Broeckaert (Drongen) 10: Vertonghen (Kruibeke) 9: Schoukens, Wantens (Appelterre) Van De Manacker (Kruibeke) 8: Djedovic (Maldegem) Kesteloot (Dikkelvenne) Mertens (Zelzate) 7: Erkoc (Melsele) Mbemba (Appelterre) Van Impe (Rapide) 6: Dekeukeleire (Lovendegem) Kissi (Dikkelvenne) Thuy (Stekene) Troch (Maldegem) Van Nieuwenhuyze (Robur) Vergucht (Eine) 5: Cherlet (Maldegem) De Clercq (Drongen) Deblander, Jens & Jonas De Landtsheer (Voorde) Geeroms (Ninove) Iakovlevski (Rapide) Jacobs (Zelzate) Nkulu (Appelterre) Rensing (Kruibeke) Vive (Laarne) 4: Asselman, Moreels (Voorde) Cooreman (Rapide) De Rouck (Eine) De Smet (Zelzate) De Wannemaeker, Standaert, Van Den Branden (Ninove) Derudder (Stekene) Dillens (Meldert) Mirvic (Maldegem) Noël-Dero (Appelterre) Pieters (Kruibeke) Van der Cruyssen (Laarne) Van Landschoot (Drongen) 3: Belhaj, De Graeve (Robur) De Block, Vanderhaegen (Rapide) De Neef (Meldert) Gacem, Robaeyst, Schouppe (Laarne-Kalken) Koppen (Stekene) Maenhout, Van Moorhem (Zelzate) Mbarki (Ninove) Mestdagh (Drongen) Praet (Voorde) Stassin (Dikkelvenne) Twum (Maldegem) Vinck (Melsele) 2: 29 spelers en 1: 47 spelers

Speeldag 17: In Dikkelvenne begon de thuisploeg scherp aan de Topmatch en zorgde voor de openingstreffer. Appelterre koos voor powerplay en na het uur hingen de bordjes gelijk. Kesteloot 1-0, Kissi (o.g.) 1-1

In een duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende kon Ninove een strafschop niet verzilveren maar scoorde toch in het slot. Gastheer Lovendegem wist meteen dat de gevarenzone om de hoek blijft kijken. Bellemans 0-1

Nadat Zelzate op voorsprong klom nam Rapide Lebbeke de bovenhand en stelde gelijk. De zwoegende thuisploeg kon pas op het einde de tot 10 herleide bezoekers uittellen. Van Moorhem 1-0, Van Impe 1-1, Van Sprundel 2-1, Jacobs 3-1

Aan het uur maakte Avanti Stekene in Voorde een achterstand ongedaan maar lang duurde de vreugde niet. De bezoekers konden van op de stip niet scoren en dat brak direct zuur op. Praet 1-0, Mennes 1-1, Deblander 2-1, Asselman 3-1

Toen Laarne-Kalken aan het uur voor een dubbele voorsprong zorgde reageerde Maldegem onmiddellijk. In de laatste 10 minuten kreeg de thuisploeg nog het deksel op de neus. Vive 1-0 en 2-0, Gheysen 2-1, Djedovic 2-2, Cherlet 2-3

Drongenopende snel in Kruibeke en de thuisploeg herstelde eerst het evenwicht en nam dan een optie op winst. In blessuretijd hingen de bordjes terug gelijk. De Clercq 0-1, Rensing 1-1, Pieters 2-1, Mestdagh 2-2

Pas in het laatste half uur kon Melsele de zege wettigen bij een moedig TK Meldert dat voor de nodige repliek zorgde. Eens op achterstand gingen bij de jonge thuisploeg de kopjes naar beneden. De Moor 0-1, Erkoc 0-2, Smekens 1-2, De Moor 1-3

Net voor de rust opende Robur Moerzeke de score in Eine en liet dan de kansen liggen. In de tweede helft bleef de thuisploeg beuken tot de gelijkmaker een feit was en beide ploegen kregen wat hen toekwam. Coppens 0-1, De Rouck 1-1

Rangschikking: Dikkelvenne 42p Appelterre 38p Ninove 36p Zelzate 33p Voorde 31p Maldegem 24p Drongen en Rapide Lebbeke 22p Laarne-Kalken en Melsele 21p Eine 20p Lovendegem 19p Kruibeke en Stekene 18p Robur 12p Meldert 3p.

Speeldag 18: zaterdag 10 januari: Maldegem – Zelzate (19u30) Melsele – Kruibeke en Rapide – Eine (20u). Zondag: Appelterre – Voorde, Drongen – Ninove, Robur – Dikkelvenne en Stekene – Meldert (14u30) Laarne – Lovendegem (15u)

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499