BeNe League stopt na dit seizoen, KBVB komt met Topcompetitie Vrouwenvoetbal

BeNe League stopt na dit seizoen, KBVB komt met Topcompetitie Vrouwenvoetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit seizoen zal het laatste seizoen zijn dat de BeNe League bij de vrouwen zal hebben bestaan. De Nederlandse voetbalbond en clubs kwamen er niet uit wat betreft clubfinanciering, de KBVB begint volgend jaar alvast met een eigen topcompetitie vrouwenvoetbal.

"We maken nu snel werk van een goede nationale topcompetitie. Die is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van top vrouwenvoetbal in België."

"In dat opzicht zijn ook de kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2017 en onze kandidatuur voor de organisatie van het EK U17 meisjes belangrijk", laat Executive Director Sports Paul Allaerts optekenen.

Vanaf januari zullen de Belgische clubs worden aangeschreven om te kijken hoe alles concreet zal geregeld worden volgend seizoen. "We zijn ervan overtuigd nu sterk genoeg te staan om een eigen topcompetitie in te richten", maakt bondscoach en TD vrouwenvoetbal Ives Serneels zich sterk.

Ontgoocheling bij manager BeNe League

Ingrid Vanherle - manager van de BeNe League - is ontgoocheld dat de BeNe League stopt: "Het is heel jammer dat het driejarige project van de UEFA niet voortgezet wordt. De grensoverschrijdende BeNe League werd drie jaar geleden in het leven geroepen om de sportieve kwaliteit van het vrouwenvoetbal in België en Nederland (sneller) te kunnen verbeteren." 

"Iets waar we ook in geslaagd zijn. Het sportieve doel werd bereikt: de Red Flames U17 en U19 gingen naar het EK, de Oranje Leeuwinnen gaan zelfs voor het eerst naar het WK. Jammer dat extrasportieve factoren de doorslag hebben gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties