Supporters Lierse komen met opmerkelijk initiatief na dramatische match in Charleroi

Supporters Lierse komen met opmerkelijk initiatief na dramatische match in Charleroi
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft zichzelf afgelopen weekend nog wat dieper in nesten gewerkt door met een blamage uit te pakken op Mambourg: 6-0. De spelers boden hun excuses aan en willen de tickets van de meegereisde fans terugbetalen. Die fans komen nu met een opmerkelijk initiatief.

Op de website van Lierse was snel na de match in Charleroi te lezen: "De spelersgroep van Lierse wil zich via deze weg excuseren bij de supporters voor de wanprestatie van vanavond op Charleroi.

"De spelers hebben dan ook na de wedstrijd unaniem beslist om de tickets van de naar Charleroi meegereisde supporters terug te betalen."

Het Yellow Black's Army heeft ondertussen een tegeninitiatief gelanceerd. Zij willen dat de tickets niet aan hen worden terugbetaald, maar wel worden geschonken aan de jeugdwerking. Zo staat het te lezen op hun facebookpagina:

Beste Sportvrienden,

Afgelopen zaterdag kenden we als club en als supporters weer een pijnlijk dieptepunt. Naar aanleiding van de enorme wanprestatie op het veld van Charleroi lanceerden onze spelers het initiatief om de meegereisde supporters hun tickets terug te betalen.
YBA vindt dit initiatief, dat moed vergt vanwege de spelers, zeker op zijn plaats. Wel willen wij dit moment ook zelf aangrijpen om een statement te maken: wij vragen aan Lierse om onze ticketprijzen niet aan onszelf terug te betalen maar integraal door te storten naar de Lierse jeugdwerking. In Kessel kunnen ze dit zeker voor een constructief doel aanwenden, voor die gasten die net de toekomst van onze club zijn!
Wij hopen dat ANDERE SUPPORTERS en VOORZITTERS VAN SUPPORTERCLUBS zich ook achter dit initiatief scharen zodat onze jongeren alle mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien en we samen binnen 10 jaar kunnen juichen wanneer zij de goals maken!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties