Winterslaap in de Serie A: balans na een half seizoen

Winterslaap in de Serie A: balans na een half seizoen
Foto: © photonews

In België rolt er momenteel geen bal meer over de velden, maar ook de (meeste) Europese topcompetities doen momenteel een verdiend dutje. Onze redactie bespreekt dagelijks de balans na een half seizoen. Vandaag vervolgen we met de Italiaanse Serie A.

Door Aernout Van Lindt

De Belgen

Vijf Belgen tellen we in de Serie A. Twee van hen liepen echt continu in de picture: Dries Mertens en Radja Nainggolan. Met Nainggolan als een van de absolute sterkhouders doet Roma het prima - tweede op drie punten van Juventus - en Mertens helpt ook Napoli dikwijls aan extra punten.

Maar er is meer: Gillet heeft zijn positie onder de lat toch terug kunnen innemen, met Torino staat hij in de lagere middenmoot en dat onze goalie de nul houdt, levert punten op.

Bij Lazio ene Luis Pedro Cavanda. Hij is nog steeds een valabele optie op rechtsback bij de Rode Duivels, maar kreeg nog geen kans. En toch: alweer zes basisplaatsen bij het nummer 3 van Italië. Maxime Lestienne tot slot heeft de goal nog niet gevonden, al doet zijn Genoa het verbazend goed dit seizoen.

De revelaties én teleurstellingen

De stad Genoa is de grote revelatie in de Serie A. Zowel Sampdoria als Genoa doen het goed en staan in de subtop van de rangschikking. Erg knap.

En vooral: zes punten boven Internazionale, dat ook dit jaar weer bezig is aan een teleurstellend seizoen en voorlopig amper 11e staat. Kunnen zij het tij keren in 2015?

Tweestrijd om de titel

Tweestrijd om de titel? Het lijkt er alvast op te gaan lijken. Juventus op kop, het Roma van Nainggolan op drie punten en het nummer drie toch al op twaalf(!) eenheden.

Het is dus aan de Romeinen om de Turijnen dit jaar wel eens van de titel te proberen houden aan het einde van de rit. Makkelijk wordt dat echter ook in deze jaargang natuurlijk niet.

In de problemen

Onderin ziet het er voor Parma niet goed uit. De traditieclub van weleer heeft nog maar zes puntjes weten te sprokkelen, toch al vlug 9(!) minder dan de eerste veilige club.

Ook Cagliari en Cesena zitten in de problemen voorlopig. Misschien daarom dat de club die ook nog wat eigenaar is van Nainggolan boter bij de vis nodig heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties