Antwerp geklopt door zaalvoetballers in finale Football Battle

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 78 reacties
Antwerp geklopt door zaalvoetballers in finale Football Battle
Foto: © SC

De strijd in de Lotto Arena is gestreden. In de derby tussen Futsal Topsport Antwerpen en Royal Antwerp FC haalden de zaalvoetballers het na een shoot-out.

Sander De Graeve in Antwerpen

De finale was razend spannend. Antwerp kwam via Dom en Owusu al snel op voorsprong, maar nog voor de pauze kwam FT Antwerpen terug. Na de rust was het moment van Aziz Hitou aangebroken. Met twee goals in evenveel minuten verzekerde hij zich van de topschutterstrofee.

Antwerp bleef niet bij de pakken zitten en viel aan, maar de finale lag even stil door een verschrikkelijke blessure voor FT-doelman Bilal Zemmouri. Hij trapte een bal weg met een halve omhaal en kwam terecht op zijn arm. Een ontwrichte of een gebroken elleboog was het verdict.

Hij werd afgevoerd, maar zou later nog tot speler van het tornooi verkozen worden. Hij maakte als doelman twee goals en gaf een assist. In de slotfase kon het nog alle kanten op Güvenç knalde in de voorlaatste minuut Antwerp op gelijke hoogte, maar FT scoorde meteen tegen. Limbombe knalde Antwerp op het nippertje richting shoot-outs.

Daarin misten Tano, Limbombe én Güvenç tegen de 17-jarige reservegoalie van FT Antwerpen. De zaalvoetballers wonnen zo het respect van de profploegen. Vorig jaar ging de Belgische nationale zaalvoetbalploeg nog de boot in op het tornooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties