Club-manager nuanceert rode cijfers: "Verkoop van Vadis en Lestienne bracht meer dan tien miljoen euro op"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 69 reacties
Club-manager nuanceert rode cijfers: "Verkoop van Vadis en Lestienne bracht meer dan tien miljoen euro op"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge boekte afgelopen seizoen een recordverlies van acht miljoen euro. Ook de jaargang daarvoor viel de rode stift op in de begroting van blauw-zwart. "Maar we leven helemaal niet boven onze stand", geeft Vincent Mannaert tekst en uitleg.

Het gaat op twee seizoenen al om een verlies van een slordige veertien miljoen euro. Volgens Vincent Mannaert zijn die cijfers echter niet de juiste weergave van de werkelijkheid.

"Het boekjaar loopt van één juli tot dertig juni", vertelt de algemeen manager van Club Brugge in Het Laatste Nieuws. "Het zou een volledig ander beeld opleveren als dat tot eenendertig augustus zou lopen. De zomertransferperiode maakt in België nog steeds een groot verschil."

Club werd ook verlost van de zware contracten van Tchité en Gudjohnsen

En vooral op Olympia. De West-Vlamingen zagen Maxime Lestienne en Vadis Odjidja-Ofoe namelijk nog verkassen. "En dat bracht meer dan tien miljoen euro in het laatje. Bovendien werden we ook verlost van de zware contracten van Eidur Gudjohnsen en Mémé Tchité."

Met andere woorden: blauw-zwart is eigenlijk een financieel gezond bedrijf. Een titel en bijhorend ticket voor de Champions League kunnen zelfs voor extra overschotten zorgen. "We mikken op het hoogst haalbare", besluit Mannaert. "Maar Club is niet afhankelijk van de deelname aan het Kampioenenbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties