De stemmen van de Gouden Bal: ploegmaats en landgenoten eerst

Caroline Tonnelier
| 11 reacties
De stemmen van de Gouden Bal: ploegmaats en landgenoten eerst
Foto: © SC

De Gouden Bal wordt verkozen door vertegenwoordigers van de media, maar ook door de aanvoerders en trainers van de nationale elftallen. En die willen wel eens chauvinistisch zijn, zo blijkt uit de stemmen.

Voor wie stemden de Belgen?

Aanvoerder Vincent Kompany mocht zijn stem uitbrengen voor ons land. Hij koos voor twee landgenoten; zijn nummer één was Thibaut Courtois, op twee plaatste hij Eden Hazard. Zijn derde stem ging naar Arjen Robben. 

Eén Belg kreeg een stem van bondscoach Wilmots. Die eer was weggelegd voor Thibaut Courtois. Hij was volgens de nationale selectieheer de op twee na beste speler van 2014. Op één en twee stonden Robben en Neuer. 

En de favorieten zelf? 

Van de drie supergenomineerden mocht alleen Manuel Neuer geen stem uitbrengen. Lionel Messi koos in de eerste plaats voor landgenoten en ploegmaats. Zijn stemmen gingen naar Di Maria, Iniesta en Mascherano. 

Cristiano Ronaldo hield het bij drie ploegmakkers bij Real Madrid. Zijn top-drie bestond uit Sergio Ramos, Bale en Benzema. Overigens stemde de Duitse kapitein uiteraard op Neuer, maar ook op Lahm en Mueller.

De bondscoaches

De drie bondscoaches lieten hun poulains niet in de steek. Gerardo Martino koos voor Messi, Di Maria en Mascherano, Joachim Löw voor Neuer, Lahm en Schweinsteiger. En de Portugese bondscoach? Die zette uiteraard Ronaldo op één en koos verder voor Neuer en Robben.

De volledige lijst kunt u hier vinden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties