Gouden Bal voor Neuer? "Winnen van WK gaat boven alles"

Caroline Tonnelier
| 9 reacties
Gouden Bal voor Neuer? "Winnen van WK gaat boven alles"
Foto: © photonews

Maandagavond is het weer zover. Dan wordt de Gouden Bal uitgereikt aan de beste speler van het afgelopen jaar. Volgt Cristiano Ronaldo zichzelf op? Of schrijft Manuel Neuer geschiedenis door als tweede doelman in de geschiedenis de trofee in zijn kast te zetten?

Niemand lijkt er op te rekenen dat Lionel Messi als lachende derde de prijs pakt. Dat was tot twee jaar geleden wel even anders, maar 2014 was niet het jaar van de Barcelona-vedette. Alhoewel, in de laatste rechte lijn vond hij zijn vorm terug. Bovendien pakte hij dit jaar het record van Zarra en kroonde zich zo tot de speler met de meeste doelpunten ooit in La Liga. Maar dat was nog niet alles, hij kroonde zich ook tot topschutter aller tijden in de Champions League. 

2014 was wél het jaar van Cristiano Ronaldo. De Portugees was in 2013 al outstanding, maar deed daar nog een schepje bovenop. De winst van La Décima met Real Madrid was zijn hoogtepunt van het jaar. Al was hijzelf, afgeremd door blessureleed, toen niet in topvorm. Op het WK viel er weinig te juichen voor een nog steeds niet fitte Ronaldo, maar bij de start van het nieuwe seizoen stond hij er gewoon opnieuw, vlotter scorend dan ooit.

Neuer: een klasse apart

En dan is er dus nog Manuel Neuer. Een klasse apart binnen de categorie doelmannen, maar is dat voldoende om de Gouden Bal te winnen? De goalie staat er week na week bij Bayern München. Bovendien was hij een cruciale factor in het succes van Duitsland in Brazilië. Hij hield zeker in het begin van het tornooi zijn team een paar keer recht.

Dat het als doelman bijzonder moeilijk is om een indivuele prijs te pakken, is bekend. Maar om het met de woorden van Lothar Matthaüs tegenover Bild te zeggen: "Neuer heeft een realistische kans omdat hij het keepen heeft gerenoveerd. Ik zou bijna willen zeggen dat hij het opnieuw uitgevonden heeft. Het winnen van het WK gaat boven alles, de triomf van Neuer in Rio de Janeiro werkt in zijn voordeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties