"Ik lees overal Praet en Vazquez, maar Ryan was de meest constante"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 17 reacties
"Ik lees overal Praet en Vazquez, maar Ryan was de meest constante"
Foto: © SC

Morgen komen we eindelijk te weten wie Thorgan Hazard opvolgt in de Gouden Schoen. Dennis Praet en Victor Vazquez worden naar voren geschoven als de grootste kanshebbers, maar Wesley Sonck - nota bene ex-aanvaller - neemt het op voor de achterhoedespelers.

Om te beginnen hecht de laureaat van 2001 weinig belang aan de trofee. "Uit ervaring weet ik dat als beste speler van België naar het buitenland trekken, niet veel impact heeft", opent Sonck bij Voetbalkrant.com.

Men heeft spijt dat Courtois het destijds niet haalde

Als hij dan toch een favoriet moet aanduiden, gaat de voormalige centrumspits niet voor zijn opvolgers in de aanval. "Ik lees overal de namen van Dennis Praet en Victor Vazquez, maar Mathew Ryan was de meest constante van 2014."

"Een paar jaar geleden had ik dat idee ook over Thibaut Courtois. Hij heeft het toen niet gehaald. Ik denk dat men daar nu al spijt van heeft. Hij verdiende die trofee."

Waarom nu wel de Club Brugge-goalie? "Hij maakte héél weinig fouten", aldus Sonck. "Natuurlijk kijken we allemaal graag naar Praet en Vazquez, die fantastisch kunnen voetballen en technisch heel goed zijn, maar het gaat om meer. Prestaties die geleverd worden. Daar verkijken velen zich op."

Op prestaties verkijken velen zich

"Het is niet omdat je vaak scoort en opvalt, dat je moet winnen. In de eerste stemronde vond ik bijvoorbeeld de rol van Kouyaté en Mbemba cruciaal voor de play-offs van Anderlecht."

"Ik heb er een andere kijk op", besluit Sonck. "In mijn periode maakte ik soms 30 goals per jaar, maar dat moet je kunnen relativeren. De nul houden voor de ploeg, is evenzeer van tel."

Wie wint de Gouden Schoen?

31%
44%
8%
14%
2%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties