Malinwa voor dubbele confrontatie met Club: "Fantastisch als we hen uit Beker kunnen knikkeren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Malinwa voor dubbele confrontatie met Club: "Fantastisch als we hen uit Beker kunnen knikkeren"
Foto: © Photonews

KV Mechelen bereidt zich momenteel voor op wedstrijden tegen Club Brugge en... Club Brugge. De eerste opdracht volgt vrijdag op Jan Breydel, maar enkele dagen later is er ook al de bekerclash. "En misschien wil ik die wedstrijd wel het liefst winnen", aldus Seth De Witte.

Door Cédric De Volder

Club Brugge krijgt vrijdag het bezoek van KV Mechelen, maar ook volgende week dinsdag staat in de Cofidis Cup dezelfde wedstrijd op het programma. Malinwa is overigens nog steeds de enige ploeg die er dit seizoen in slaagde om blauw-zwart af te stoppen. 

"Het komt natuurlijk weinig voor in België dat we twee keer na elkaar tegen dezelfde ploeg moeten spelen", aldus Seth De Witte. "Bovendien is Club Brugge momenteel de beste ploeg van België, hé."

Club Brugge is momenteel de beste ploeg van België

Ook volgens de aanvoerder zijn de Maneblussers helemaal niet kansloos. "Een nieuw jaar, nieuwe kansen. (lacht) Tijdens het oefenkamp vlogen de ballen alleszins vlot tegen de touwen. In de heenronde werden we niet altijd beloond voor ons spel. Hopelijk kunnen we nu goed starten."

"Het zou vooral fantastisch zijn om door te stoten in de Beker", gaat De Witte verder. "Pas op: de competitie is ook belangrijk. Maar ik heb nog steeds het gevoel dat KV Mechelen een echte bekerploeg is. Dat voel ik aan alles binnen de club."

Malinwa pakte dit seizoen al een vier op zes tegen Club Brugge. Volgens de spelers van blauw-zwart lag dat vooral aan de thuisreputatie van de Antwerpenaren. "Mechelen kan Achter De Kazerne altijd iets meer", klonk het in koor na het scoreloze gelijkspel van enkele weken geleden.

Vel duur genoeg verkopen

"Ik snap de spelers van Club wel", is De Witte eerlijk. "Misschien zouden we zelf ook op dezelfde manier denken. De thuisploeg is nu eenmaal altijd in het voordeel. Al hoop ik dat we op Olympia ons vel duur genoeg kunnen verkopen om iets te rapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties