Michel Preud'homme heeft een beslissing genomen over zijn doelmannen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Michel Preud'homme heeft een beslissing genomen over zijn doelmannen
Foto: © Photonews

Club Brugge neemt het morgen op tegen KV Mechelen zonder Mathew Ryan. De blauw-zwarte oefenmeester heeft ondertussen de knoop doorgehakt. Al laat hij natuurlijk het achterste van zijn tong niet zien.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge zal Mathew Ryan missen, maar eigenlijk mag zijn afwezigheid niet zo'n probleem vormen voor blauw-zwart. "Vladan Kujovic en Sokratis Dioudis zijn doelmannen van eenzelfde niveau. Het was dan ook een keuze van het gevoel."

Maar Michel Preud'homme heeft de keuze wel gemaakt. "Al weten de spelers het zelf nog niet. Ik vertel het ze pas morgen. Of mijn keuze definitief is? Nee, dat is het nooit. Maar ik wil geen druk op de schouders van de doelman leggen. Ik weet wat het is, hé."

Buikgevoel? Vladan Kujovic

Ons buikgevoel fluistert ondertussen de naam van Vladan Kujovic. Een terugkeer van de ervaren Serviër zou ook de sfeer op Jan Breydel een regelrechte boost geven. 

"Vladan heeft gevochten voor zijn leven en was blij als een kind als hij terug op het veld stond. Misschien is het tijd voor een volgende stap. Ik zal zijn telefoontje nooit vergeten toen hij het slechte nieuws vernam. Vladan kreeg veel steun, maar uiteindelijk moest hij alles zelf doen."

En toch is er nog steeds één vraag: overwoog Club nooit om een extra goalie aan te trekken? "Club Brugge is altijd op alles voorbereid. Stel je maar eens voor dat er nog een doelman uitvalt. We hebben een lijstje met namen liggen. Maar dat geldt voor extra positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties