Het programma van de laatste drie: wie kan PO3 ontlopen?

Het programma van de laatste drie: wie kan PO3 ontlopen?
Foto: © Photonews

Nog 9 speeldagen hebben Waasland- Beveren, Cercle Brugge en Lierse om play-off 3 te onlopen. We keken alvast even naar het programma dat de drie ploegen nog voor de boeg hebben. Wat blijkt? Lierse heeft toch nog minstens iets achter de hand om weg te komen onderaan.

Door Aernout Van Lindt

  • Waasland-Beveren kan/moet snel punten pakken
  • Lierse heeft cruciale thuismatchen in onderlinge duels
  • Spannende strijd wordt het sowieso

Waasland-Beveren:

THUISUIT
Zulte WaregemLierse
KV MechelenGenk
KortrijkStandard
GentOostende
Lokeren 

Waasland-Beveren krijgt nog vijf thuiswedstrijden in zijn laatste negen duels. Voor de Waaslanders lijkt het duidelijk: zo snel mogelijk punten pakken, want de laatste zes duels lijken allen aartsmoeilijk. Verliezen van Zulte Waregem & Lierse kan voor problemen zorgen.

Ook coach Brepoels erkent het belang van een goede start in 2015: "De cijfers liegen niet. Maar ik ben ervan overtuigd dat elk team op het einde van de rit op een juiste plaats zal staan. Ik hoop meteen op enkele goede resultaten. Dat kan echt voor een boost zorgen."

Cercle Brugge:

THUISUIT
Club BruggeCharleroi
AnderlechtWesterlo
Zulte WaregemLierse
KV MechelenStandard
 Kortrijk

De Vereniging heeft ook een erg lastig programma. Het ontvangt nog enkele toppers en krijgt stuk voor stuk lastige verplaatsingen. Teams waar je thuis makkelijker iets tegen raapt dan op verplaatsing. 

Zowel kapitein Cornelis als coach Vidarsson blijven er echter in geloven: "Ik ben er echt van overtuigd dat we in de hoogste afdeling zullen blijven. De positieve sfeer is alvast terug."

Lierse:

THUISUIT
Waasland-BeverenAnderlecht
StandardZulte Waregem
Cercle BruggeKV Mechelen
GenkGent
Kortrijk 

Lierse heeft een achterstand van zes punten op de twee andere pretendenten. Maar: het ontvangt nog zowel WB als Cercle Brugge dit seizoen, dus als het die matchen kan winnen is alles te herdoen. 

Rest de vraag: waar worden de andere punten gepakt? "Op dit moment spelen we nog negen finales. Makkelijk wordt het niet, maar ik geloof in onze kansen, zélfs met een kloof van zes punten", geeft Hernan Losada alvast nog niet op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties