Tielemans hoopt: "Ik wil ooit ook de Gouden Schoen winnen"

Tielemans hoopt: "Ik wil ooit ook de Gouden Schoen winnen"
Foto: © SC

Youri Tielemans, gekroond tot beste jongere van 2014, stond donderdag de pers nog eens te woord. De 17-jarige middenvelder wil zijn progressie verder zetten bij Anderlecht: "Deze trofee geeft me een boost."

Tielemans stond er wat vermoeid bij. "Ja, toch wel. Deze morgen hadden we al training, maar de coach heeft het rustig gehouden. Het is een droom voor elke voetballer om de Gouden Schoen te winnen. Ook voor mij, maar daarvoor moet ik nog een evolutie doormaken."

"Toen ik klein was, had ik nooit gedacht dat ik nu de beste jongere zou zijn. Maar het stemt me hoopvol en ja, ik denk wel aan de Gouden Schoen, maar daarvoor moet ik eerst mijn prestaties omhoog krikken", zei een realistische Tielemans.

In een team met jongens met kinderen word je sneller man

En met zijn volgende individuele trofee zal er nog wat meer naar hem gekeken worden. "Maar dit geeft me veel meer vertrouwen dan druk", zei hij. "Of ik een leider ben? Dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik volwassener ben dan mijn leeftijd omdat ik altijd bij ouderen gespeeld heb. Nu zit ik ook in een team met jongens die al kinderen hebben. Dat maakt dat je sneller man wordt."

En de logische volgende stap zou het buitenland en de Rode Duivels moeten worden. Maar dat eerste sloot hij al uit voor volgend seizoen en de Duivels... "Die komen wel als mijn prestaties goed zijn. Maar ja, ook dat is een kinderdroom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties