Reactie Gorius was de oude rot tussen de jonkies: "Meer matchen dan al die gasten samen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 29 reacties
Gorius was de oude rot tussen de jonkies: "Meer matchen dan al die gasten samen"
Foto: © Photonews

Racing Genk kwam door omstandigheden met een piepjong elftal aan de aftrap. De terugkerende Gorius was haast de enige op het veld met ervaring. Zijn aanwezigheid was nodig in een team dat gemiddeld 22 jaar oud was.

Sander De Graeve in Lokeren

Zonder doelman Köteles mee te rekenen was de Genkse basis 21,4 jaar oud en was naast Gorius enkel Tshimanga al een beetje uit de pampers. Het leek ook allemaal zichtbaar moeilijk voor de jonge gasten om zich door te zetten op het zware veld. Het leiderschap van Gorius was nodig.

"Die jongens hebben allemaal heel veel talent, maar als je met negen jonge spelers speelt, moet je ze ook wat kunnen omkaderen", geeft de middenvelder aan. "Of ik meer geroepen heb dan tijdens andere matchen? Ja, maar dat was ook mijn taak, hé. Met Köteles was ik de enige speler met ervaring, maar hij staat doorgaans veertig meter achter me in doel."

Het doelhout wou niet dat er gescoord werd

"Ik heb meer matchen gespeeld dan al die gasten samen. Er is ook een groot gat qua niveau tussen de beloftencompetitie en de Jupiler Pro League." Genk moest uiteindelijk het spel ondergaan, maar hield stand. "Het doelhout wou blijkbaar niet dat er al te veel gescoord werd. Wij hadden twee keer geluk."

Ook Gorius knalde tegen de paal. "Het was bijna een hold-up", lacht de middenvelder die net terug is uit blessure. "Of ik helemaal fit was? Ja, ik had geen last meer. Ik ben heel erg blij dat ik het zonder problemen 90 minuten lang kon uithouden op zo'n enorm zwaar veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties