Top&Flop Ontroerend eerbetoon Malanda, Oostende om van te janken

Ontroerend eerbetoon Malanda, Oostende om van te janken
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

U!

Alweer was u de hoofdrolspeler. Op alle velden was er een pakkend eerbetoon voor Junior Malanda en Jo Vanhecke. Een erg mooi moment op diverse velden. 

Ook mooi: de manier waarop de thuisfans van Waasland-Beveren meegingen in het verhaal van de bezoekende fans van Zulte Waregem - de ex-club van Malanda. Respect.

KV Kortrijk

Wat een Kerels, die Kerels van KV Kortrijk. Zeven zonden in een nacht, zeven goals in een match aldus charmezanger Christoff de Bolle. Neen, de prestatie was af.

Dit KV Kortrijk wordt een leuke ploeg in play-off 1, zoveel is duidelijk. Dat ze er zullen bij zijn lijkt stilaan een zekerheid te gaan worden, daarvoor is het voetbal gewoon te goed. Matton, De Smet, Chevalier, Santini, ... het draait als een tierelier en swingt als een tiet.

Vladan Kujovic

Zes maanden geleden was overleven het belangrijkste motto van Vladan Kujovic, ondertussen staat hij alweer onder de lat bij Club Brugge. En dat deed hij wonderwel.

Hij pakte een aantal leuke ballen en toonde zich meermaals van zijn beste kant. Knap van de blauw-zwarte goalie, die zich ook weer meteen in de harten van de fans wist te spelen.

FLOP

Oostende (en dan vooral Milic)

Wat een vertoning van Oostende op eigen veld tegen Kortrijk. Wars van de scheidsrechterlijke blunder bij doelpunt 4 en het in de weg lopen bij doelpunt 3, hadden de Kustboys het toch weer vooral aan zichzelf te danken ...

Nieuwkomer Milic kon de eerste twee helemaal op zijn carré schrijven, en hij liet nog een vijftal andere steekjes vallen. Er niet klaar voor, maar dat leek de rest van de ploeg ook niet. 

De nieuwkomers van Lierse & Waasland-Beveren

Bij Lierse werden deze winter vier internationals binnengehaald. Maar de ene international is duidelijk de andere niet: stuk voor stuk vielen ze door de mand. Penaltyfout, een rode kaart, ... op deze manier tonen ze (nog) geen meerwaarde.

De nieuwkomers van Waasland-Beveren hoor ik u denken? Welke dan wel? Wel ja, daar zit net de zaak. Nieuwbakken coach Guido Brepoels wil met de huidige kern verder, maar tegen Zulte Waregem bleek dat die uiteindelijk toch licht uitvalt.

Racing Genk

De Limburgers van Racing Genk zijn weer een puntje rijker na de 1-1 in Lokeren. Dat hebben ze echter vooral te danken aan een sterke goalie Köteles en ook aan heel veel geluk.

Het zit de blauw-witten dit seizoen vaak mee, waardoor ze nog volop in strijd zijn voor play-off 1. Maar als ze echt willen meespelen om de knikkers dit seizoen, dan zal het niveau toch nog wat moeten worden opgekrikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties