Dendoncker en Tielemans, concurrenten of ideale combinatie?

Dendoncker en Tielemans, concurrenten of ideale combinatie?
Foto: © SC

Leander Dendoncker en Youri Tielemans werden de laatste weken afgeschilderd als concurrenten voor een plaatsje op het middenveld. Maar is dat ook zo? De twee zouden in principe ook het middenveld van de toekomst kunnen vormen.

Dat Dendoncker dit seizoen helemaal zou doorbreken, daar had Besnik Hasi geen rekening mee gehouden. Daarom ook dat hij begin dit seizoen echt aandrong bij zijn bestuur op een extra middenvelder. Die focus verschoof gaandeweg naar een verdediger omdat het 19-jarige jeugdproduct zich opwierp als extra troef en zelfs titularis.

Dat wordt ook gevraagd van een moderne verdedigende middenvelder

Dat Tielemans in een mindere periode zit, maakte dat de twee in de weegschaal werden gelegd, maar iedereen is het er roerend over eens dat de twee ook samen kunnen spelen. Meer zelfs: "Met hun verschillende kwaliteiten kunnen ze het ideale middenveld vormen voor de toekomst", meent Paul Van Himst.

Dendoncker is verdedigend sterk, maar kan als verdedigende middenvelder ook het spel verdelen. Zoals Lucas Biglia deed, maar dan met meer drang naar voor. "Dat wordt ook gevraagd van een moderne verdedigende middenvelder", zegt Dendoncker zelf. "Of ik goed genoeg ben om dat nu al te doen, is aan de coach om te beslissen."

Tielemans moet leren te blijven als Dendoncker gaat

Tielemans heeft al een hele tijd tegen zijn natuur als 'zes' gespeeld. De kwaliteiten van het 17-jarige rastalent liggen niet in de recuperatie. "Nee, hij geeft aanvallend meer impulsen. Die splijtende pass, die iemand alleen voor doel zet. Maar daarvoor moet hij iets hoger spelen", meent Van Himst. 

Ze kunnen elkaar dus aanvullen. "Dat zal de toekomst uitwijzen, maar in principe moeten ze dat kunnen. En Dendoncker heeft de inhoud om mee te gaan naar voor en dan weer zijn plaats in te nemen. Als Youri leert om even te blijven hangen en de wisselwerking zo in elkaar valt, gaan ze er nog plezier aan beleven", besloot Van Himst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties