"Courtois kan niet voetballen? Van der Gijp verkoopt gewoon show"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
"Courtois kan niet voetballen? Van der Gijp verkoopt gewoon show"
Foto: © SC

'Courtois kan er geen kut van', omschreef René van der Gijp gisteren de voetbalkwaliteiten van onze nationale doelman. Guy Martens, die Thibauts Courtois onder zijn hoede had bij Racing Genk, dient de analist van Voetbal International nu van antwoord.

"Wat Van der Gijp zegt (zie video) is geen maatstaf", opent Martens geprikkeld in gesprek met Voetbalkrant.com. "Hij moet zulke uitspraken doen om de show te verkopen in een praatprogramma. Dat is een héél andere invalshoek."

Gamereading, dat is meevoetballen

Hoe zou Martens de voetbalkwaliteiten van Courtois omschrijven? "Het woord 'meevoetballen' omvat véél meer dan zomaar tegen een bal kunnen trappen. Gamereading, hoe je jezelf positioneert tegenover uw medemaats en de tegenstander. Dat is meevoetballen."

"In de lengte-as of in de breedte-as bewegen, de afstand tot je verdediging, afspraken ten opzichte van de tegenstander. Er zijn zoveel facetten waar je elke match rekening mee moet houden."

Lange ballen over rechts bij Atlético

Ook de tactische ingesteldheid speelt een rol. "Bij Atlético kreeg Thibaut de opdracht veel lange ballen op de rechterkant te droppen", aldus de keeperstrainer. "Uitvoetballen werd hem nu eenmaal niet opgelegd door Simeone. Wat Mourinho nu van hem eist, daar heb ik geen zicht op."

Plaatst Martens Courtois als uitvoetballer naast Neuer, Casillas en Buffon? Thibaut is zeker evenwaardig aan Casillas en Buffon. Neuer kent echter zijn gelijke niet. Door de hoge pressing van Bayern speelt die geweldig hoog." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties