Yannick Ferrera: "Niet onder de indruk van de achtervolgers"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Yannick Ferrera: "Niet onder de indruk van de achtervolgers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sint-Truiden opent vanavond de 26ste speeldag in de Proximus League met een verplaatsing naar Antwerp FC. De competitieleider speelde in zijn laatste drie duels twee keer gelijk en ziet de tegenstand dichterbij sluipen. Coach Yannick Ferrera panikeert niet.

Indien Lommel United zijn inhaalduel tegen Virton wint, komt de fusieclub nochtans op vijf punten van de Truienaars. "We staan niet onder druk", sust Ferrera bij Voetbalkrant.com. "Dat zou je kunnen denken na onze 5 op 9."

Altijd zestal matchen waarin je vecht voor de punten

"Na die twee gelijke spelen begint iedereen na te denken, maar ik ben niet onder de indruk van de achtervolgers. We blijven toewerken richting die titel."

De oefenmeester wijt het puntenverlies van de laatste weken aan matchfeiten. "Het spel was niet echt goed, maar in een kampioenschap heb je altijd een zestal matchen waarin je moet vechten voor de punten."

Met STVV iets neerzetten in eerste klasse

Ondanks de mindere resultaten van de jongste weken blijven de Limburgers in polepositie liggen voor promotie naar eerste klasse. Begint de club de voorbereidingen al te treffen? "De mensen van het bestuur misschien wel, maar ikzelf en de spelers niet", aldus Ferrera. "Met vijftien punten voorsprong was dat een ander verhaal."

Over zijn persoonlijke situatie is Ferrera tot slot duidelijk. "Ik heb hier een contract tot juni 2015, dat in geval van promotie verlengd wordt met één jaar. Er staat een clausule in dat ik gratis weg mag, maar ik wil met STVV iets neerzetten in eerste klasse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties