Hooliganisme en ander ongein steekt weer de kop op

Hooliganisme en ander ongein steekt weer de kop op
Foto: © SC

De voorbije jaren leek de criminaliteit op en naast de voetbalvelden steeds meer te verdwijnen. Strenge sancties tegen hooliganisme en ander onheil leken hun vruchten af te werpen. De laatste tijd vinden er echter weer heel wat incidenten plaats.

  •  Standard-Anderlecht

Toen de spelers het veld betraden, ontrolden de Ultras van Standard een enorme tifo waarop een man het hoofd van Steven Defour vasthield.

De Standard-fans verdedigden zich door te zeggen dat het ging om een scène uit de film Friday the 13th.

Tijdens diezelfde wedstrijd sloegen de stoppen helemaal door bij de supporters van Anderlecht, toen Steven Defour een rode kaart onder de neus geduwd kreeg door scheidsrechter Boucaut.

De supporters van paars-wit braken tientallen stoeltjes af in het uitvak en gooiden deze op het veld.

  • Chelsea supporters in metro Parijs

Vorige week, voor de clash tussen Chelsea en Paris-Saint Germain, lieten enkele Chelsea supporters zich van hun slechtste kant zien.

Toen een zwarte man op de metro wilde stappen, duwden ze hem meermaals uit de wagon. Daarbij zongen ze “We’re racist, we’re racist, and that’s the way we like it”.

  • Anti-semitisme West-ham supporters

Het voorval in de Franse hoofdstad zette enkele West Ham supporters aan om het goede voorbeeld te geven. In een ludiek filmpje laten de Londense rivalen van Chelsea een donkere man zeer vriendelijk hun rijtuig opstappen.

Jammer genoeg dook er het voorbije weekend een filmpje op waarin enkele West-Ham fans een anti-semitisch lied zongen. De tekst luidde “I got foreskin, how about you? F***ing Jew”. 

  • Seksistische teksten van fans Real Betis

Afgelopen zaterdag maakten fans van Real Betis zich schuldig aan het zingen van liederen die geweld tegen vrouwen aanmoedigen.

De teksten verwezen naar de rechtsvervolgingen van Rubén Castro die aangeklaagd werd voor het aanranden van zijn ex-vriendin.

In het Nederlands luidt de tekst: "Ga Rubén Castro, Ga Rubén Castro, het was niet jouw fout, ze was een trut, je deed het goed".

  • Rellen in Griekse derby

De derby tussen Panathinaikos en Olympiakos van zondagavond, werd ontsierd door zware rellen. Nog voor de start van de wedstrijd bekogelden de supporters van Panathinaikos het bestuur en de spelers van Olympiakos.

De situatie liep al snel uit de hand en de hooligans van Panathinaikos besloten om het veld te bestormen. De wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd. Uitendelijk won Panathinaikos met 2-1 waardoor de titelstrijd terug helemal open ligt.

  •  Rellen tijdens KV Mechelen-Lierse

Vlak voor het laatste fluitsignaal gingen de poppetjes alsnog aan het dansen Achter de Kazerne. Na de nederlaag van Lierse werd het voor enkele supporters onder hen toch wat te veel.

Een fan van Lierse slaagde erin uit het uitvak te klimmen en op het veld te rennen. Hij werd tegengehouden door een speller (Keita), voor er echt iets fout liep.

Enkele politiemensen in burger kwamen bijstand verlenen, ook met hen raakten enkele fans slaags.

  • Feyenoord hooligans in Rome

De supporters van Feyenoord lieten zich vorige week donderdag in Rome van hun slechtste kant zien. Ze geraakten er niet alleen slaags met de politie, ze toonden ook geen enkel respect voor de Romeinse stad.

Zo goed als de gehele binnenstad werd afgebroken. De schade bij de winkeliers alleen al loopt op tot 3 miljoen euro.

  • AA Gent – Club Brugge

Ook voor de belangrijke wedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge stonden de zenuwen strak gespannen.

Aan de vooravond van de wedstrijd kwam het tot een confrontatie tussen Gentse en Brugse supporters op de Gentse Vrijdagsmarkt. De politie dreef de twee partijen met behulp van waterkanonnen uit elkaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties